Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Zamansız Filmler Fransız sinemasının en özel filmlerinden: Les Yeux Sans Visage

        Jean Redon’un romanından uyarlanan ve Fransız sinemasında çok özel bir yere sahip olan Les Yeux Sans Visage, karanlık ve klostrofobik atmosferi, çarpıcı, tekinsiz ve rahatsız edici tavrıyla birçok filme ilham kaynağı olmuştur. Georges Franju imzalı filmin başrollerinde etkileyici performanslarıyla Pierre Brasseur, Alida Valli ve Juliette Mayniel yer almaktadır.

        KONU

        Doktor Génessier, bir trafik kazasında yüzü tahrip olan kızını iyileştirmek ve eski güzel haline döndürebilmek için bu uğurda her şeyi yapacağına dair ona bir söz vermiştir. Sürekli bir maske takarak yaşayan kızına yeni bir yüz nakletmek için yardımcısı Louise’le birlikte genç kızları kaçırır ve onların yüzlerini alır. Ancak her defasında başarısızlık peşlerini bırakmaz ve hiçbir deri kızının dokularıyla uyuşmaz.

        NEDEN İZLEMELİ

        - Uzun süre aklınızdan çıkmayacak olan rahatsız edici ameliyat sahnesi için.

        - Film boyunca maske takan Christiane karakterinin yaşadığı müthiş ikilemi, hareketlerindeki mekanikliğe, maskenin ardına gizli yüzüne rağmen perdeye yansıttığı o müthiş etkiyi görebilmek için.

        - Maske kavramıyla, Vanilla Sky, La piel que habito da dahil olmak üzere, pek çok filme ilham kaynağı olduğu için.

        - Döneminin kuralları göz önüne alınacak olursa, oldukça cesur ve seçici zevklerin bütünlüğünü başarılı bir şekilde bir arada sergilediği için.

        FİLM HAKKINDA AZ BİLİNEN GERÇEKLER

        - Yönetmen Georges Franju, filmi aslında bir “korku” filmi olarak değil, “acı, ızdırap” filmi olarak nitelendirmiştir.

        - Film, Amerika’da düzenlenmiş bir versiyonuyla ve “The Horror Chamber of Dr. Faustus” adıyla gösterime girmiştir. İlginçtir ki filmde Dr. Faustus adında bir karakter de yer almamaktadır.

        - Filmin 1960’daki Edinburgh Film Festivali’ndeki gösterimi esnasında izleyicilerden yedisi, meşhur ameliyat sahnesinde baygınlık geçirmiştir. Buna istinaden yönetmen Georges Franju; “Artık İskoçların neden etek giydiklerini anlıyorum.” demiştir.

        - Christiane karakterinin film boyunca giydiği kıyafetleri Hubert de Givenchy tasarlamıştır.

        BU FİLMİ SEVEN BUNLARI DA SEVER

        - La piel que habito / The Skin I Live In

        - Repulsion

        - Judex

        - The Face of Another

        - Seconds

        Şurada Paylaş!

        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ