Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Spor Futbol Türkiye Kupası SON DAKİKA: Galatasaray Alanyaspor maç yorumları! Kim ne dedi? Spor haberleri - Futbol Haberleri
        1

        İBRAHİM YILDIZ: Lig lideri Galatasaray, Türkiye Kupası'na veda etti. Tıpkı ezeli rakibi Fenerbahçe gibi Sarı-Kırmızılı takım da kendi sahasında Alanyaspor’a yenilerek sürpriz bir sonuç aldı. Karşılaşmaya iyi başlayan Alanyaspor, 3-0’a kadar çok üstün bir oyun sergiledi. Sahanın her alanını iyi kullanan, olumlu paslar yapan, baskı kuran, yardımlaşan Alanyaspor güzel oyununu 3 golle süslemesini başardı.

        2

        Alanyaspor geçen yıl olduğu gibi yine çeyrek finalde Galatasaray’ı eleyerek yarı finale çıkmayı başardı. Birçok oyuncusunu gönderen Alanyaspor’un gücünden bir şey kaybetmediği de ortada. Transfer konusunda başarılı oldukları gerçeği birçok takıma örnek olmalı.

        3

        MEHMET DEMİRKOL: Galatasaray geç uyandı... Bakasetas gitmiş, Tzavellas ve Siopis de kenarda. Juanfran da... Fatih stoperde, Umut (20) ve Berkan (23) oyunun merkezinde. Ve bu Alanya ilk devre boyunca kalesinden hücumcu kanatlarına kadar neredeyse hiç karambole top atmadan büyük bir sabırla paslaşarak çıktı.

        4

        Derbi kazanmış, güvenli ve neredeyse tam bir Galatasaray’a karşı bunu yapmak büyük iş. Alanyaspor’un derin savunmalara karşı yaşadığı kriz, onları bunalıma soktu belki ama dün oyun ezberlerini hiç kaybetmemiş gibiydiler.

        5

        Fatih Terim, 2. yarıya 3 değişiklikle baskıyı artırmak amacıyla başladı ama buna ancak 3-0’dan ve 10 dakika sonra ulaşabildi. Skor avantajı ve yorgunluk sebebiyle Alanya kendi sahasında iyi daralan ama hücum yönünü ilk yarıdaki kadar risk almayan bir takıma dönünce iş değişti. Bu durumlarda Galatasaray vitesi yükseltiyor. Öyle de oldu. Kale önüne inmekte de marke oyuncu bulmakta zorlansalar da 2 direkten dönen top vardı.

        6

        Alanya’da Çağdaş Atan’ın değişiklikleri işe yaramazken Terim’inkiler oyunun akışına fayda sağladı. Yenilerin attığı goller, turun kaybedildiği gecede kazanç hanesine yazıldı

        7

        ŞANSAL BÜYÜKA: Galatasaray geçen sezon kupada Alanyaspor’a yenilerek elenmişti. Galatasaray bu sezon aynı filmi bir daha vizyona soktu. İstanbul’da kupa maçında gene yenildi, gene Alanya’ya elendi.

        8

        Galatasaray’ın en büyük hatası, en büyük gafleti, üç gün önce ligde yendiği Fenerbahçe ile dün akşam kupada karşılaştığı Alanya’nın futbolunu “benzer” sanması oldu.

        9

        Galatasaray, Fenerbahçe’nin bu ligin kötü oynayan takımlarından biri, Alanya’nın bu ligin en iyi takımlarından bir olduğu gerçeğini, ancak ikinci yarının başında oyun 3-0’a gelince anladı. Eee, geçmiş olsun... Galatasaray uyandığında atı alan Üsküdar’ı çoktan geçmişti. Ne Üsküdar‘ı... Alanya‘ya giden uçak, pistten tekerlerini bile kesmiş, havalanmıştı.

        10

        Oyun 3-0‘a giderken maçın tek kahramanı (!) vardı; Marcao... Alanya‘nın ilk golünde bu ligin en ağır santrforlarından biri olan Babacar‘dan bir sağa-bir sola, bir sağa-bir sola seri çalımlar yedi, adeta başı döndü.

        11

        Marcao, ikinci golde, Salih Uçan gol vuruşunu yaparken, ayağını uzatmakta, topu karşılamakta geç kaldı. Salih’in şutu arka direkten ağlarla buluştu. Marcao hızını alamadı, ikinci yarının hemen başında bu defa Tayfur’a bir penaltı yaptı, oyun geldi 3-0‘a... Bu ligin en iyi, en yararlı stoperlerinden biri olan Marcao, en iyi Alanyalı futbolcudan daha iyi Alanyalı gibiydi...

        12

        BÜLENT TİMURLENK: Kaybettiği bütün maçlarda topa sahip olma obsesyonundan vazgeçmeyen Alanya dün kendisinden bir tık az topla oynamayı seven G.Saray'a geçiş oyunu ile ilk yarıda adeta futbol dersi verdi.

        13

        Sağ kanatta yeni transfer Yedlin ve önünde Babel, Davidson ve Babacar karşısında çaresiz kalırken Taylan'ın da bütün sezonun yorgunluğu hızlı gelen Alanya hücumcuları karşısında ortaya çıktı. Feghouli ve Arda olmadığında G.Saray'ın bir oyun lideri yok.

        14

        DENİZ ÇOBAN: Maçtaki olumlu havaya rağmen hakem Abdulkadir Bitigen’in başarılı bir sınav verdiğini düşünmüyorum. 47’de Alanya ceza sahasında Tayfur ve Marcao karşı karşıya geldi. Marcao’nun diziyle Tayfur’a bir teması var. Ama bu küçük temas, penaltıyı gerektirmezdi.

        15

        ERMAN ÖZGÜR: Derbi kazanmış Galatasaray'ın tempoyu bir türlü artıramayışı, özellikle son haftaların başarılı ikilisi Donk-Marcao'nun bireysel hatalarının Muslera'yı çaresiz bırakması gecenin olayıydı.

        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ