Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Spor Futbol Şampiyonlar Ligi Galatasaray Avrupa'da mazisini arıyor - Futbol Haberleri
        1

        UEFA Şampiyonlar Ligi D Grubu 5. haftasında Rusya'nın Lokomotiv Moskova ekibine deplasmanda 2-0 yenilerek üst tura çıkma şansını kaybeden Galatasaray, son dönemde Avrupa kupalarında istenilen performansı ortaya koyamıyor.

        2

        Türkiye'nin futbolda Avrupa arenasındaki en başarılı takımı olan, müzesinde birer UEFA Kupası ve Süper Kupa bulunan, Şampiyon Kulüpler Kupası'nda bir kez yarı final ve 2 kez de çeyrek final oynayan, UEFA Şampiyonlar Ligi'nde üç kez son 8 takım arasına kalan sarı-kırmızılı ekip, son yıllarda bu kulvarda bekleneni veremiyor.

        3

        Galatasaray, 2013-2014 sezonunda UEFA Şampiyonlar Ligi grup aşamasının son maçında sahasında Juventus'u 1-0 yenerek tur atladığı karşılaşmanın ardından Avrupa kupalarında çıktığı 23 müsabakada sadece 2 kez galip gelirken, 14 kez mağlup oldu, 7 kez sahadan beraberlikle ayrıldı.

        4

        Sarı-kırmızılı takım, bu sürede sadece UEFA Şampiyonlar Ligi'nde sahasında Benfica ve Lokomotiv Moskova ile oynadığı maçları kazanabildi.

        5

        Galatasaray, söz konusu 23 müsabakada 16 kez ağları havalandırırken kalesinde 44 gole engel olamadı.

        6

        Galatasaray, Avrupa kupalarında deplasmanda yaptığı son 16 karşılaşmada galibiyet elde edemedi.

        7

        Sarı-kırmızılı takım, 2012-2013 sezonunda UEFA Şampiyonlar Ligi ikinci turunda Schalke 04'ü Almanya'da 3-2 yendiği müsabakadan sonra Avrupa kupalarında deplasmanda çıktığı 16 maçın 14'ünü kaybederken 2'sinde berabere kaldı.

        8

        Galatasaray, ayrıca Avrupa kupalarında deplasmanda oynadığı son 24 maçta kalesini gole kapatamayarak kötü bir seriye imza attı.

        9

        Galatasaray, Avrupa kupalarında oynadığı son 4 karşılaşmada skor üretmeyi başaramadı.

        10

        Sarı-kırmızılı takım, bu sezon UEFA Şampiyonlar Ligi'nin ilk haftasında sahasında Lokomotiv Moskova'yı 3-0 yendiği müsabakanın ardından oynadığı 4 maçı gol atamadan tamamladı.

        11

        Deplasmandaki maçlarda Porto'ya 1-0, Schalke 04 ve Lokomotiv Moskova'ya 2-0'lık skorlarla yenilen sarı-kırmızılı takım, sahasındaki Schalke 04 karşılaşmasından ise golsüz berabere ayrıldı.

        12