Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Spor Futbol Süper Lig Galatasaray SON DAKİKA! Galatasaray şampiyon! Galatasaray (GS) Başakşehir MAÇ SONUCU ve MAÇ ÖZETİ - Galatasaray Haberleri

        Süper Lig'in 33. haftasındaki tarihi maçta Galatasaray evinde Medipol Başakşehir'i 2-1 yendi ve 69 puana yükselerek üst üste 2. toplamda ise 22. şampiyonluğunu ilan etti.Kazananın şampiyon olacağı gecede sarı-kırmızılılara galibiyeti getiren golleri; 46. dakikada Feghouli ve 64. dakikada Onyekuru kaydetti. Başakşehir'in tek golünü ise Riad Bajic kaydetti.

        Galatasaray, 19 şampiyonlukla en yakın rakibi konumundaki Fenerbahçe ile arasındaki farkı da 3'e yükseltti. Öte yandanGalatasaray, tarihinde 16. kez UEFA Şampiyonlar Ligi gruplarında yer almayı garantiledi.

        Galatasaray Teknik Direktörü Fatih Terim, Süper Lig'de şampiyonluk rekorunu da geliştirdi...Tecrübeli teknik adam, bu sezon da mutlu sona ulaşarak 8. kez şampiyonluk kupasını kaldırdı!

        TARİHİ MAÇTAKİ ÖNEMLİ POZİSYONLAR

        5. dakikada Belhanda'nın soldan kullandığı kornerde ön direğe hareketlenen Fernando'nun kafayla vurduğu topu kaleci Mert Günok son anda kurtardı. Altıpasa düşen meşin yuvarlağı turuncu-lacivertli ekibin savunması yeniden kornere gönderdi.

        MUSLERA GOLE İZİN VERMEDİ

        10. dakikada Luyindama'nın geri pasını uzaklaştırmak isteyen kaleci Muslera'nın vuruşunda top kısa düştü. Ceza sahası gerisinde meşin yuvarlağı alan Bajic, bekletmeden şutunu çekti ancak Uruguaylı file bekçisi, soluna gelen topu çeldi.

        12. dakikada Belhanda'nın sağdan kullandığı kornerde altıpas üzerinde iyi yükselen Luyindama'nın kafayla vurduğu meşin yuvarlak uzak köşeden auta çıktı.

        BAJIC ATTI: 0-1!

        17. dakikada Medipol Başakşehir mücadelede öne geçti. Soldan gelişen konuk takım atağında ceza sahasına giren Elia'nın ortaladığı topa altıpas gerisindeki Bajic kafayla vurarak fileleri havalandırdı: 0-1

        REKLAM

        EMRE BELÖZOĞLU SAKATLANDI

        29. dakikada Medipol Başakşehir cephesinde ilk oyuncu değişikliği gerçekleşti. Sakatlanan Emre Belözoğlu oyuna devam edemedi ve yerine Marcio Mossoro oyuna dahil oldu.

        40. dakikada Belhanda'nın soldan kullandığı kornerde altıpasa düşen topa Marcao yakın mesafeden vurdu. Kaleci Mert Günok meşin yuvarlağın ağlara gitmesine engel oldu.

        44. dakikada Visca'nın soldan kullandığı serbest vuruşta ceza sahasının uzak köşesindeki Caiçara, meşin yuvarlağı altıpasa çevirdi. Kaleci Muslera ile Luyindama'nın anlaşmazlığında araya giren Kudryashov'un yakın mesafeden vurduğu top yandan auta gitti.

        İlk 45 dakikaBaşakşehir'in 1-0'lık üstünlüğüyle noktalandı.

        SELÇUK İNAN OYUNA GİRDİ

        46. dakikada Galatasaray'da ilk oyuncu değişikliği gerçekleşti. Ryan Donk oyundan alınırken yerine Selçuk İnan oyuna dahil oldu.

        FEGHOULİ SKORU EŞİTLEDİ: 1-1

        REKLAM

        47. dakikada Galatasaray, Sofiane Feghouli ile beraberliği yakaladı! Sol kanattan kullanılan köşe vuruşunda Younes Belhanda ortasını uzak direğe doğru gönderdi. Gelen topa yükselen Sofiane Feghouli kafa vuruşunu yaptı. Sağ üst direkten dönen top havalanarak tekrar Sofiane Feghouli'nin arkasına doğru düştü. Golcü oyuncu rövaşata vuruşunu yaptı ve meşin yuvarlağı sol üst köşeden filelerle buluşturdu.

        BELHANDA ATTI, VAR 'EL' DEDİ!

        55. dakikada VAR'a danışan Cüneyt Çakır, Mbaye Diagne'nin golden önce topu elle müdahale ettiğine hükmederek Younes Belhanda'nın attığı golü iptal etti.

        ONYEKURU OFSAYTA TAKILDI

        62. dakikada Younes Belhanda'nın ara pası ile sol çaprazda Henry Onyekuru topla buluştu ve ceza sahasına girerek yerden vuruşu ile topu filelere gönderdi ancak yardımcı hakemin bayrağı Henry Onyekuru için kalktı.

        GALATASARAY 2-1 ÖNE GEÇTİ

        64. dakikada Galatasaray, Henry Onyekuru ile 2-1 öne geçti! Ceza yayı sağ çaprazının biraz gerisinden kullanılan serbest vuruşta Younes Belhanda ortasını uzak direğe doğru gönderdi. Gelen topa hareketlenen Henry Onyekuru kafa vuruşunu yaptı ve meşin yuvarlağı filelerle buluşturdu.

        Başakşehir'de 70. dakikadaİrfan Can Kahveci oyundan alınırken yerine Emmanuel Adebayor oyuna dahil oldu.

        REKLAM

        FATİH TERİM VE HASAN ŞAŞ TRİBÜNE GÖNDERİLDİ

        79. dakikada yedek kulübeler karıştı. Çıkan olayların ardından Fatih Terim ve Hasan Şaş, hakem Cüneyt Çakır tarafından tribüne gönderildi.

        Galatasaray: 2 - Medipol Başakşehir: 1

        Stat: Türk Telekom

        Hakemler: Cüneyt Çakır, Bahattin Duran, Tarık Ongun

        Galatasaray: Muslera, Mariano, Luyindama, Marcao, Nagatomo, Donk (Dk. 46 Selçuk İnan), Belhanda, Feghouli (Dk. 90+2 Linnes), Fernando, Onyekuru, Diagne (Dk. 85 Semih Kaya)

        Medipol Başakşehir: Mert Günok, Caiçara, Mahmut Tekdemir, Kudriashov, Clichy, Gökhan İnler, Emre Belözoğlu (Dk. 29 Mossoro), İrfan Can Kahveci (Dk. 70 Adebayor), Visca, Elia, Bajic (Dk. 81 Robinho)

        Goller: Dk. 17 Bajic (Medipol Başakşehir), Dk. 47 Feghouli, Dk. 64 Onyekuru (Galatasaray)

        Sarı kartlar: Dk. 20 Marcao, Dk. 22 İsmail Çipe (Yedek kulübesinde), Dk. 62 Onyekuru, Dk. 74 Selçuk İnan (Galatasaray), Dk. 20 Bajic, Dk. 22 Adebayor (Yedek kulübesinde), Dk. 87 Mossoro (Medipol Başakşehir)

        Spor Toto Süper Lig'in 33. haftasında Medipol Başakşehir'i 2-1 mağlup ederek şampiyonluğa ulaşan Galatasaray, sahasında yenilmezlik rekorunu kırdı.

        Türk Telekom Stadı'nda çıktığı son 36 lig maçında rakiplerine kaybetmeyen sarı-kırmızılı takım, bu kulvarda evindeki en uzun süreli yenilmezlik serisine ulaştı.

        Galatasaray, 1996-1998 yıllarında evinde üst üste 35 müsabakada rakiplerine yenilmemişti.

        Sarı-kırmızılı takım, Süper Lig'de 2016-2017 sezonunun 30. haftasında, 6 Mayıs 2017'de Kasımpaşa'ya 3-1 kaybettiği karşılaşmadan sonra sahasında çıktığı 36 lig maçının 31'ini kazanırken, 5'inde berabere kaldı.

        Lig tarihinde kendi evinde en uzun süre yenilmeyen takım unvanı ise 90 maçla Trabzonspor'a ait. Bordo-mavili ekip, ligde adeta fırtına gibi estiği dönemde 1975-1976 sezonunun 10. haftasından başlayıp 1981-1982 sezonunun 6. haftasına kadar süren seride 90 iç saha maçında mağlup olmamıştı.

        SON 19 MAÇINDA YENİLMEDİ

        Galatasaray, Spor Toto Süper Lig'de çıktığı son 19 maçta mağlubiyet yaşamadı.

        Sarı-kırmızılı takım, ligin 14. haftasında Beşiktaş'a 1-0 yenildikten sonra çıktığı müsabakalarda 13 galibiyet ve 6 beraberlik aldı.

        Galatasaray, bu karşılaşmalarda 46 kez ağları havalandırırken, kalesinde ise 16 gol gördü.

        TERİM REKORU GELİŞTİRDİ

        Spor Toto Süper Lig'de Medipol Başakşehir karşısında aldığı 2-1'lik galibiyetle şampiyonluğa ulaşan Galatasaray'da teknik direktör Fatih Terim, şampiyonluk rekorunu geliştirdi.

        Süper Lig'de en fazla kupa kazanan teknik direktör unvanına sahip olan 65 yaşındaki Terim, bu sezon da şampiyonluk yaşayarak rekorunu bir adım daha yukarı taşıdı.

        Galatasaray'da ilk göreve geldiği dönemde üste üste 1996-1997, 1997-1998, 1998-1999 ve 1999-2000 sezonlarını zirvede tamamlayarak 4 şampiyonluk kazanan Fatih Terim, 2011-2012 ile 2012-2013 sezonlarında da üst üste 2 şampiyonluk elde etti.

        Süper Lig'de geçen sezon ipi göğüsleyen sarı-kırmızılı takımın başında bulunan tecrübeli teknik adam, bu sezon da mutlu sona ulaşmalarıyla 8. kez şampiyonluk kupasını kaldırdı.

        Lig tarihinde en fazla şampiyonluk yaşayan teknik direktörler sıralamasında Fatih Terim'e en yakın isim, 4 kez bu başarıyı elde eden Ahmet Suat Özyazıcı. Özyazıcı, Trabzonspor'un başında 1975-1976, 1976-1977, 1979-1980 ve 1983-1984 sezonlarında teknik direktör olarak şampiyonluklara imza attı.

        Şurada Paylaş!

        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ