Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Spor Bursaspor Galatasaray Bursaspor MAÇ SONUCU ve MAÇ ÖZETİ | Yaralı Aslan evinde Bursa'ya takıldı! - Futbol Haberleri

        Spor Toto Süper Lig'de 9. hafta açılış karşılaşmasında Galatasaray ile Bursaspor karşı karşıya geldi. Hafta içinde Schalke 04 ile Şampiyonlar Ligi'nde karşılaşacak olan Galatasaray, ilk 45 dakikada 3 oyuncusunun sakatlandığı maçta sahadan 1-1'lik beraberlikle ayrıldı.

        SPOR TOTO SÜPER LİG HEYECANI HTSPOR ARENA'DA! GALATASARAY - BURSASPOR MAÇININDAKİKA DAKİKA ÖZETİ İÇİN TIKLAYINIZ...

        İki takımın da düşük tempoda başladığı mücadelede gole yaklaşan ilk taraf 14. dakikada Galatasaray oldu: Orta sahada topla buluşan Badou Ndiaye şık bir vücut çalımıyla iki Bursasporlu oyuncudan sıyrıldı ve sol kanattan bindirme yapan Ömer Bayram'a ara pası verdi. Sol kanattan topla buluşan Ömer Bayram korner bayrağına yakın noktadan ortasını yaptı ancak top kaleci Okan Koçuk'ta kaldı.

        REKLAM

        Dakikalar 15'i gösterdiğinde Sofiane Feghouli'nin geçirdiği sakatlık nedeniyle oyun bir süre durdu. Cezayirli yıldız saha kenarına gelirken oyuna döndü ve bir süre kendini denedi.

        20. dakika oynanırken sakatlık geçiren Serdar Aziz kendini yere bıraktı ve Fatih Terim ilk zorunlu değişikliğini yaptı. Serdar oyundan alınırken yerine Maicon dahil oldu.

        Bu pozisyondan sadece 1 dakika sonra bu kez Feghouli kendini yere bıraktı. 15. dakikada sakatlanan Sofiane Feghouli karşılaşmaya devam edemedi ve yerine Eren Derdiyok oyuna girdi.

        Dakikalar 34'ü gösterdiğinde Galatasaray bir kez daha gole yaklaştı: Savunmadan seken topu takip eden Ömer Bayram sol ayağıyla gelişine sert bir şut çekti ve top az farkla dışarı çıktı.

        3. ZORUNLU DEĞİŞİKLİK!

        Galatasaray'da ceza sahasının önünde topla buluşan Fernando, 41. dakikada sakatlık geçirdi ve topu taca bıraktı. Sarı-kırmızılılar 3. ve son oyuncu değişiklini de zorunlu olarak kullandı. Sakatlanan Fernando oyuna devam edemedi ve yerine Selçuk İnan oyuna girdi.

        ÇİZGİDEN ÇIKTI!

        REKLAM

        Bursaspor, 44. dakikada mücadeledeki en net gol pozisyonunu yakaladı: Sağ taraftan kullanılan kornerde Yusuf Erdoğan ön direğe yaptığı ortayı Aurelien Chedjou kafa vuruşunu yaptı ve kaleye giden topu arka direkte bulunan Mariano son anda çizgiden çıkardı.

        Galatasaray bu pozisoyndan kısa süre sonra gole yaklaştı: Sağ kanattan ceza alanı çizgisine yakın bir yerden kazanılan serbest vuruşta topun başına geçen Younes Belhanda ile Sinan Gümüş paslaşarak kullandı. Sinan Gümüş ceza sahası dışı çaprazdan kaleyi görür görmez yerden sert bir vuruş yaptı fakat kaleci Okan Koçuk topun sahibi oldu.

        Maçın ilk 45 dakikasında gol sesi çıkmadı.

        Mücadelenin ikinci yarısı düşük tempoda geçerken iki takım da karşılıklı pas hataları yaptı. Mücadelenin son 30 dakikası iseoldukça yüksek tempoda geçti.

        Bursaspor 50. dakikada ani gelişen kontraatağında Burak Kapacak ceza alanı içine koşu yapan Diafra Sakho'ya ara pası verdi. Diafra Sakho'dan önce Ozan Kabak müdahale etti ve topu kornere attı.

        Galatasaray, 57. dakikada gole yaklaşan taraf oldu: Sağ taraftan Younes Belhanda Sinan Gümüş ile verkaça girdi ve sırırdan yaptığı orta kaleci Okan Koçuk'a çarpıp Ömer Bayram'ın önünde kaldı. Boş kalan kaleye iyi bir vuruş yapamayan Ömer Bayram'ın şutu auta gitti.

        REKLAM

        BURSASPOR, OFSAYTA TAKILDI

        Dakikalar 59'u gösterdiğinde Bursaspor öne geçti ancak gol, ofsayt gerekçesiyle sayılmadı: Tunay Torun'un ortasında Stephane Badji'nin indirdiği topu Diafra Sakho kontrol edip golü attı fakat karşılaşmanın yan hakeminin uyarısıyla Ali Palabıyık ofsayt kararı verdi ve gol geçerlilik kazanmadı. Ali Palabıyık bu pozisyon sonrasında VAR'dan da gelen onayla oyunu 0-0 olarak devam ettirdi.

        ÖNCE KAÇIRDI SONRA ATTI

        Bursaspor, 61. dakikada penaltı kazandı: Galatasaray'ı eksik yakalayan Bursaspor'da Allano Lima topla ceza sahasına girdi. Lima, Ozan Kabak'ın müdahalesiyle yerde kalınca hakem Ali Palabıyık beyaz noktayı gösterdi. 63. dakikada topun başına geçen Aytaç'ın vuruşunda Muslera topu çıkardı ancak top yeniden Aytaç'ın önünde kaldı. Aytaç yaptığı ikinci vuruşta skoru 1-0'a getiren golü attı.

        71. dakikada Bursaspor Diafra Sakho ile 2. gole çok yaklaştı. Ceza sahası içinde Ozan Kabak ile ikili mücadelesinde ayakta kalan Diafra Sakho uygun pozisyonda şutunu çekti fakat top farklı bir biçimde auta çıktı.

        REKLAM

        GALATASARAY BERABERLİĞİ YAKALADI

        Galatasaray, 77. dakikada Eren Derdiyok ile beraberliği yakaladı. Sağ kanattan topla ilerleyen Younes Belhanda ön direğe koşu yapan Eren Derdiyok'a ortasını yaptı ve Eren Derdiyok yaptığı kafa vuruşu ile maça dengeyi getirdi.

        Golden sonra moral bulan ve rakip kale önünde baskı kuran Galatasaray, 79. dakikada gole yaklaştı: Garry Rodrigues kaleyi karşıdan gören bir noktadan yerden sert bir vuruş yaptı ancak top az farkla dışarı çıktı.

        SÜPER LİG FİKSTÜRÜ SÜPER LİG PUAN DURUMU

        Maçın kalan dakikalarında başka gol olmayınca iki takım da 1'er puana razı oldu. Galatasaray bu sonucun ardından puanını 19'a yükseltirken Bursaspor haftayı 9 puanla kapadı. Galatasarayçarşamba günü Şampiyonlar Ligi'nde Schalke 04'ü konuk edecek.

        YENİLMEZLİK SERİSİ 24 MAÇA ÇIKTI

        Galatasaray, Türk Telekom Stadı'ndaki yenilmezlik serisini 24 maça çıkardı.

        Ligde iç sahadaki son yenilgisini 2016-2017 sezonunun 30. haftasında Kasımpaşa'ya karşı yaşayan sarı-kırmızılı takım, daha sonra Türk Telekom Stadı'nda çıktığı müsabakalarda rakiplerine boyun eğmedi.

        Sarı-kırmızılı takım, evindeki son 24 lig maçının 22'sini kazanırken, 2'inden beraberlikle ayrıldı.

        EVİNDE 16 MAÇ SONRA PUAN KAYBI

        Galatasaray, Süper Lig'de sahasında 16 maç aradan sonra puan kaybı yaşadı.

        Sarı-kırmızı takım, Türk Telekom Stadı'nda geçen sezonun 9. haftasında 0-0 sona eren Fenerbahçe maçından sonra çıktığı 16 maçı kazanmıştı.

        Bursaspor ile 1-1 berabere kalan Galatasaray'ın sahasındaki 16 maçlık galibiyet serisi sona erdi.

        Sarı-kırmızılı takım, geçen sezonun ortasında görev başlayan Fatih Terim yönetiminde sahasında ilk kez puan kaybetti.

        3 ZORUNLU DEĞİŞİKLİK BİRDEN!

        Galatasaray, yaşanan sakatlıklar nedeniyle 3 oyuncu değişiklik hakkını da maçın ilk yarısında kullanmak zorunda kaldı.

        Sarı-kırmızılı futbolcular Serdar Aziz, Sofiane Feghouli ve Fernando Reges, ilk yarıda geçirdikleri sakatlıklar nedeniyle oyuna devam edemedi.

        Karşılaşmanın 20. dakikasında sakatlanan Serdar Aziz'in yerine Maicon Roque oyuna dahil oldu. Sağ baldırındaki çekme nedeniyle oyuna devam edemeyen Sofiane Feghouli de 21. dakikada yerini Eren Derdiyok'a bıraktı. Maçın 39. dakikasında yine baldırından sakatlık geçiren Fernando Reges'in yerine ise 42. dakikada Selçuk İnan oyuna girdi.

        EREN GOL SAYISINI 6'YA ÇIKARDI

        Karşılaşmada Galatasaray'a beraberliği getiren golü kaydeden Eren Derdiyok, bu sezon resmi maçlardaki gol sayısını 6'ya çıkardı.

        Eren Derdiyok, bu sezon Süper Lig'de 4, TFF Süper Kupa'daki Akhisarspor maçı ile UEFA Şamipyonlar Ligi'ndeki Lokomotiv Moskova müsabakasında birer kez topu ağlarla buluşturdu.

        BURSASPOR YİNE KAZANAMADI

        Bursaspor, Galatasaray karşısında üst üste 13. lig maçından da galibiyet elde edemedi.

        Rakibi karşısında son galibiyetini 2011-2012 sezonunda evinde 1-0'lık sonuçla alan yeşil-beyazlılar, daha sonraki 13 randevuda 5 kez berabere kaldı, 8 kez yenildi.

        GALATASARAY: 1 - BURSASPOR: 1

        STAT: Türk Telekom

        HAKEMLER: Ali Palabıyık, Kerem Ersoy, Serkan Olguncan

        GALATASARAY: Muslera, Mariano, Ozan Kabak, Serdar Aziz (Dk. 20 Maicon), Ömer Bayram, Fernando (Dk. 42 Selçuk İnan) , Ndiaye, Feghouli (Dk. 21 Eren Derdiyok), Belhanda, Rodrigues, Sinan Gümüş

        BURSASPOR: Okan Kocuk, Barış Yardımcı, Chedjou, Ertuğrul Ersoy, Umut Meraş, Badji, Aytaç Kara, Burak Kapacak (Dk. 74 Ramazan Keskin), Tunay Torun (Dk. 82 Stancu), Yusuf Erdoğan (Dk. 58 Lima), Sakho

        GOLLER: Dk. 63 Aytaç Kara (Bursaspor), Dk. 77 Eren Derdiyok (Galatasaray)

        SARI KARTLAR: Dk. 45 Sakho, Dk. 47 Tunay Torun, Dk. 54 Umut Meraş, Dk. 79 Ramazan Keskin, Dk. 90+5 Lima (Bursaspor), Dk. 61 Ozan Kabak (Galatasaray)

        MAÇTAN DAKİKALAR

        İLK YARININ DAKİKALARI

        28. dakikada hızlı gelişen Bursaspor atağında Badji'nin pasıyla sağ çaprazda topla buluşan Sakho'nun şutunda, meşin yuvarlak üstten auta gitti.

        34. dakikada ceza sahası dışında topla buluşan Ömer Bayram'ın sert vuruşunda, meşin yuvarlak az farkla yandan dışarı çıktı.

        41. dakikada Ömer Bayram'ın hatalı pasında ceza sahası önünde topla buluşan Sakho, uygun durumda ceza sahasına girmeye çalışırken savunmanın müdahalesi sonrası kaleci Muslera topu kontrol etti.

        44. dakikada Yusuf Erdoğan'ın sağ kanattan kullandığı köşe vuruşunda ön direkte iyi yükselen Chedjou'nun kafa vuruşunda, arka direkte Mariano topu çizgi üzerinden çıkartarak gole izin vermedi.

        Karşılaşmanın ilk yarısı 0-0 sona erdi.

        İKİNCİ YARININ DAKİKALARI

        57. dakikada Sinan Gümüş'ün pasında ceza sahasında topla buluşan Belhanda'nın yerden ortasında kaleci Okan Kocuk'tan seken top arka direkte uygun durumda bulunan Ömer Bayram'ın önüne düştü. Ömer Bayram'ın gelişine yaptığı vuruşta, meşin yuvarlak üstten auta gitti.

        61. dakikada Tunay Torun'un pasında ceza sahası sol çaprazında kaleciyle karşı karşıya kalan Lima, Ozan Kabak'la girdiği mücadele sonucunda yerde kalınca hakem Ali Palabıyık penaltı noktasını gösterdi.

        63. dakikada Bursaspor öne geçti. Aykaç Kara'nın kullandığı penaltı vuruşunda kaleci Muslera topu çıkardı. Dönen topu önünde bulan Aytaç Kara, meşin yuvarlağı ağlara gönderdi: 0-1.

        65. dakikada Rodrigues'in pasında ceza sahası sol çaprazında uygun pozisyonda topla buluşan Eren Derdiyok'un şutunda, top yandan dışarı çıktı.

        77. dakikada Galatasaray eşitliği yakaladı. Belhanda'nın sağ kanattan ortasında ön direğe koşu yapan Eren Derdiyok, kafa vuruşuyla meşin yuvarlağı filelerle buluşturdu: 1-1.

        79. dakikada Rodrigues'in kaleyi karşıdan gören noktadan yerden sert şutunda, meşin yuvarlak az farkla yandan auta gitti.

        87. dakikada sağ kanattan kazanılan serbest vuruşta Selçuk'un yerden pasında Rodrigues'den seken top ceza sahası içinde Ndiaye'nin önünde kaldı. Bu oyuncunun vuruşunda, savunmaya da çarpan top kaleci Okan Kocuk'ta kaldı.

        Müsabaka 1-1'lik eşitlikle sona erdi.

        Şurada Paylaş!

        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ