Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Spor Futbol Süper Lig Galatasaray Galatasaray - Gençlerbirliği maçının yazar yorumları - Galatasaray Haberleri
        1

        SERDAR ALİ ÇELİKLER: Diagne, 27. saniyede attığı golle; "Bir gollük canı olan takımlardan" biri olan Gençlerbirliği için maç zaten bitti. Belhanda'nın 2. golünde iş bitti. Devre 4'lük bittiğinde kaleci Übeyd, Belhanda'ya yeni sözleşmeyi garantilemişti.

        2

        Gençlerbirliği'nin yedek kalecisi; kalesine doğru vurulan toplardan sadece birinde ayağına çarpmak suretiyle engelleyebildi. Genç ve scoutların listesindeki stoper Arda, bu maçtan sonra listelerden çıkmıştır.

        3

        Galatasaray, bu tip takımlara karşı genelde sürpriz sonuçlar almaması ile bilinir. Antalya maçı gibi kazalar sezonda 1 kez olur. Yoksa "kapan - çık" ya da "kapan-çıkama" ve dahi 1 gollük canı olan takımlara genelde acımıyorlar. Bu maçı 45'te bitirdiler.

        4

        2. devre aktif dinlenme yapıp salı günkü kupa ve hafta sonundaki Beşiktaş derbisi için boşa benzin yakmadılar. Kerem Aktürkoğlu iyi bir kontra silahı. Muslera-Seri-Onyekuru ve olursa bir de forvet takviyesi ile ama önemlisi bu tip takımlara karşı genelde sürpriz yaşamama kültürü ile Galatasaray şampiyonluk yarışında sonuna kadar yürür.

        5

        İBRAHİM YILDIZ: 3 büyükler yine şampiyonluk yarışının vazgeçilmezleri olduklarını gösterdiler. Galatasaray'ın aldığı farklı galibiyette Fatih Terim farkını da gördük. Cezası biten Terim takımın başında sahaya çıkınca işin rengi değişiyor. Bu kadar bol gollü bir galibiyet sonrası teknik taktik yorumu anlamını yitiriyor elbette.

        6

        3 büyükler yine şampiyonluk yarışının vazgeçilmezleri olduklarını gösterdiler. Galatasaray'ın aldığı farklı galibiyette Fatih Terim farkını da gördük. Cezası biten Terim takımın başında sahaya çıkınca işin rengi değişiyor. Bu kadar bol gollü bir galibiyet sonrası teknik taktik yorumu anlamını yitiriyor elbette.

        7

        MEHMET DEMİRKOL: Gençlerbirliği ne Antalya gibi derin savunma yapabiliyor ne de 2. bölgede alan daraltıp Konya gibi baskınlar... İkili mücadelede de zayıf olunca, Galatasaray'a akın üstünlüğü vermemek mümkün olmuyor. Oğulcan ve Belhanda sahada kalsa bir gol rekoru kırmak mümkün olabilirdi. Galatasaray mukayese kabul etmeyecek bir üstünlük sağladı.

        8

        Galatasaray xg1’den (1 gol beklentisi) ilk yarıda tam 4 gol çıkardı. Maçın 27. saniyesinde de attı, ilk yarının son düdüğünden hemen önce de. Zor yerlerden güzel 4 gol. Gençlerbirliği’nin temel omurga eksikliklerinin bunda payı var tabi. Berat’ın satılmış olması, Sio’nun cezası ve ligin iyilerinden Nordfeldt’in son dakikada dışarıda kalışı. 27. saniyede gelen gol ve sonrası ilk kez kaleyi alan Übeyd için yıpratıcı oldu.

        9

        AHMET ÇAKAR: Galatasaray iki haftadır mütevazi takımlara beklenmeyen puanlar kaybetmişti. Ama dün gece stres attı, moral kazandı, gol şov yaptı. Bunun temel nedeni Gençlerbirliği'ydi. Sözüm ona 'Puan alırız' dediler, daha ilk yarıda 4'lük oldular.

        10

        Belhanda, anladığım kadarıyla yine cinlik peşinde. 'Sözleşmeyi uzatın' diye adeta mesaj veriyor. İlk yarıda hat-trick yaptı. Attığı goller zeka ve vuruş tekniği yönünden çok iyi. Arda genç takımdan A takıma yükselmiş bir genç oyuncu gibi hırsla oynuyor. Emre çok iyi. G.Saray'ın özellikle dün geceki sol kanat organizasyonlarında etkiliydi.

        11

        Aslında dün gece birçok Türkiye rekoru kırılabilirdi. Mesela ilk gol Diagne'den ve 27. saniyede. Bu bir rekor mu, emin değilim ama daha erkenini hatırlamıyorum. Varsa da 1 ya da 2 tanedir. Ve G.Saray ikinci yarıda biraz sıksa inanın bana çift haneli goller atardı. Sonuçta Galatasaray yara sardı, ruhen toparladı ve 3 puanı da hanesine yazdırdı.

        12

        LEVENT TÜZEMEN: Marcao'nun dönüşü Donk'u ve savunmayı toparladığı gibi Galatasaray'ın geriden başlattığı oyun anlayışını yeniden kazanmasını sağladı. Terim kulübede Arda da oyunda olmayınca 3 gole imza atan Belhanda kontrolü kaybediyor ve sorumluluk almıyor.

        13

        Özellikle Arda sahada söylemleriyle ve tavırlarıyla Belhanda'ya değer verdiğini gösterip Faslı futbolcunun sadece oyunu düşünmesini sağlıyor. Galatasaray'ın enerji santrali olan Taylan çok verimli oynadı çünkü Akbaba, Oğulcan, Diagne ve Belhanda'dan destek aldı. Galatasaray maç boyu ciddiyeti, disiplini ve yardımlaşmayı öne çıkarıp "Takım oyunu" oynadı.

        14

        ŞANSAL BÜYÜKA: Galatasaray takımına; Fatih Terim sahaya dönünce “ciddiyet“, Arda Turan ilk on bire girince “hareket“, Belhanda gibi bir usta ile son derece acemi bir kaleci ortaya çıkınca “bereket“ geldi…

        15

        Öyle bir hareket ve bereket ki, Galatasaray ilk dakikada ağları bularak maça golle başladı, ilk yarının son dakikasını golle bitirdi… Dört attı, bir o kadar da kaçırdı… Bu maç da gösterdi; Fatih Hoca ve Arda Turan her şartta sahada kalmalılar…

        16

        Belhanda konusu “kara mizah“ gibi… Neredeyse Galatasaray camiasının toptan “istemezük“ dediği, buna rağmen Fatih Hoca’nın baskıya boyun eğmeden inat ve ısrarla oynattığı Belhanda, camiayı epey meşgul edecek gibi… Yani kalsın mı, gitsin mi konusunda…

        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ