Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Spor Futbol Avrupa Ligi Galatasaray'ı UEFA'dan Fenerbahçe kurtaracak! (Spor haberleri) - Futbol Haberleri
        1

        FFP komisyonu kurda yaşanan dalgalanmalar nedeniyle Türk kulüplerine ekstra bir esneklik tanımaya karar verdi.

        2

        Bu konuda sadece Fenerbahçe değil, Galatasaray da bu sayede men cezası almaktan kurtulacak.

        3

        Türk Kulüplerinin FFP konusunda UEFA’ya yaptıkları savunmalarındaki en büyük koz TL’in dolar ve euro karşısında sürekli dalgalanmasıydı.

        4

        Fenerbahçe, hem geçtiğimiz yıl hem de bu sene UEFA Finansal Fair Play müfettişlerine yaptığı savunmada istenen mali hedefleri tutturdular ama kurdaki inişli çıkışlı tablo ortaya ilginç bir görüntü çıkardı.

        5

        Galatasaraylı yetkililer, kur farkı nedeniyle oluşan zararın tabloya negatif yansıdığını detaylı bir şekilde UEFA yetkilerine anlattı.

        6

        Akşam Gazetesi'nin haberine göre; UEFA’dan kurdaki yükseliş nedeniyle yüzde 20 düzeyinde bir tolerans beklendiği aktarıldı.

        7

        Bu isteğe karşı UEFA'nın da sıcak baktığı ve sözlerin tutulduğu için iki kulübe de ceza vermeyi düşünmediği belirtildi.

        8

        İlk görüşmelerde bu isteğe sıcak bakan UEFA yetkilileri, bu konu ile ilgili olumlu ya da olumsuz cevap vermedi fakat bu savunma yetkililere mantıklı geldi.

        9

        Bu karara karşı yapılan bu savunmanın haklılığını araştırmak için Türkiye’deki para piyasaları da UEFA tarafından yakın takibe alındı.

        10

        TFF Başkanı Yıldırım Demirören ve UEFA Yönetim Kurulu üyesi Servet Yardımcı’nın da bu konuda devreye girmesiyle birlikte UEFA yetkililerinin tavrında yumuşama yaşandı.

        11

        UEFA’nın, bu görüşmeler sonrasında incelenen mali tablolarda kur farkının büyük olasılıkla dikkate alınacağı bilgisi Galatasaraylı ve Fenerbahçeli yetkililere verildi.

        12

        Fenerbahçe’nin bu adımı ve TFF’nin devreye girmesiyle birlikte UEFA’nın tavrının değişmesi başta Finansal Fair Play müfettişlerinden haber bekleyen Galatasaray olmak üzere tüm kulüplerin olası men cezası alma ihtimalini minimuma indirdi.

        13

        Sezon başında UEFA ile görüşen Fenerbahçe'nin bu yıl 10 milyon Euro kadar zarar etme hakkı vardı.

        14

        Fenerbahçe tüm tablolarda oluşan zararı 30 milyon Euro olarak gösterdi. Kulübün gelir-gider dengesindeki açığın ise 20 milyon euro olduğu UEFA'lı yetkililere bildirildi.

        15

        Yönetim, Euro kurunun 3.2 TL olarak hesaplanması durumunda bütçede sapma olmayacağını da vurguladı ve UEFA heyetine iletti.

        16

        Galatasaray ise bu sene UEFA’ya yaptığı yazılı ve sözlü savunmada da kur farkının zararı daha da yukarı çektiği belirtmiş ve notlarına eklemişti.

        17

        Galatasaray'ın eski başkanı Dursun Özbek’le transfer yapılan geçen yazdan Nisan 2018'e dek Euro'daki artıştan ortaya çıkan kur farkı ise devasa bir rakama ulaştı ve 114 milyon TL'yi buldu.

        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ