Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Spor Futbol Süper Lig Galatasaray Galatasaray - Kayserispor maçının yazar yorumları - Galatasaray Haberleri
        1

        İBRAHİM YILDIZ: Kayserispor’u farklı yenen Galatasaray, şampiyonluk için “Ben de varım” mesajını çok net olarak verdi.

        2

        Fatih Terim’in oyun planı göze hoş gelen bir görüntü veriyor. Hızlı oynuyorlar. İleri çabuk çıkıp, yan toplarla gol buluyorlar. Özellikle, Ömer ve Mariano çok iyi kavisli orta yapma özelliğine sahipler. Ömer bir dinamo gibi çalışıyor. Atılan iki golde yaptığı katkı, bu oyuncunun önemini de gösteriyor...

        3

        Kadro yapısını ve forma kapma mücadelesini göz önüne aldığımızda, Sar-Kırmızılılar rakiplerine göre daha önde ve avantajlı. Fatih Terim, "Şampiyonluk için en büyük adayız" derken elindeki malzemeye güvendiğini söylüyor aslında...

        4

        AHMET ÇAKAR: Galatasaray dün geceki galibiyetiyle -ki böylesine rahat bir galibiyet bekleniyordu- şampiyon adaylarından biri haline geliverdi. Üstelik Onyekuru'nun yavaş yavaş dönüyor olması, Feghouli, Mariano gibi oyuncuların biraz daha kıpırdanmış olmaları onları da en az rakipleri kadar iddialı hale getirdi.

        5

        Galatasaray'da Donk diye enteresan bir oyuncu var. Nereye koysan iyi kötü oynuyor. Asıl yeri orta saha ama sezon sonuna kadar stoper devam edecek. Ama dün gece öyle güzel bir gol attı ki hocası Fatih Terim bile kenarda utanmasa şampanya patlatacaktı.

        6

        PENALTI DEĞİL

        Hakem Zorbay Küçük'ü haftalardır izliyorum, çok beğeniyorum, dün gece de beğendim. Birçok yorumcu Donk'un Kayserili oyuncuya yaptığına penaltı dese de bence asla penaltı değil.

        7

        ÖMER ÜRÜNDÜL: Dün gecenin en başarılı ismi Ömer Bayram'dı. Fizik gücü, iyi pas ve ortalarla takımına büyük katkı sağlıyor. Seri, iyi çalışan ve orta sahada ağır yük çeken bir diğer oyuncuydu.

        8

        Fatih Terim riskleri seven bir hoca. Tabii rakibe göre bir kadro kurmuş ama benim futbol mantalitem, Belhanda-Emre Akbaba'nın bir arada olduğu orta sahayı kabul etmiyor.

        9

        LEVENT TÜZEMEN: Feghouli, Emre Akbaba, Mariano, Ömer Bayram gibi oyuncuların coşkuları, öne doğru oynamaları Galatasaray'a fazlasıyla pozisyon üstünlüğü sağladı.

        10

        Feghouli'nin hızla form tuttuğunu, geçen sene şampiyonluktaki katkısına benzer bir yükselişe geçtiğini gördük. Cezayirli yıldız, sahanın çalışkanıydı.

        11

        Skoru ele geçirdikten sonra oyunu kontrol edememek son dakikalarda Galatasaray'ı gol yeme adına tehdit ediyor. Terim'in bu zafiyete bir çözüm üretmesi gerekir. Çünkü her takım Kayserispor gibi olmaz.

        12

        ŞANSAL BÜYÜKA: Galatasaray için bugün değil, tam 10 puan gerideyken defalarca yazıp söyledik. Defalarca, “Bu puan farkına bakmayın. Zirve yarışının en büyük adayı Galatasaray’dır” diye... İşte sonuç; Zirve ile o 10 puanlık fark, ikinci yarının ilk üç haftasında 5 puana indi.

        13

        Üstelik bu hafta Sivas-Başakşehir, F.Bahçe- Alanya maçları var. Galatasaray’ın üstündeki dört takım birbirleriyle oynayacak. Ya dördü birden puan kaybedecek ya da ikisi...

        14

        Sonuçta Galatasaray zirvede önünde koşan takımlara bir-iki adım daha yaklaşacak. Yeter ki kendi maçlarını kazansın.

        15

        Ancak şunu çok açık belirtmeliyiz; Galatasaray ligde hiçbir takıma nasip olmayan bir fikstür avantajıyla oynuyor. Kendi kazanarak, rakipleri puan dağıtarak Galatasaray’ın zirveye yaklaşmasına yardımcı oluyorlar. Yazıyı Fatih Terim’in artık klasikleşmiş sloganı ile bitirelim: Galatasaray bitti demeden bitmez.