Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Spor Futbol Süper Lig Galatasaray Galatasaray - Real Madrid maçı yazar yorumları! Serdar Ali Çelikler: 4 net pozisyona 27 pozisyon - Futbol Haberleri
        1

        Maçın 85. dakikasında Real Madrid 27 kez gol girişimi yapmıştı. Kötü şutlar atmıştı. Hazard, boş kale yerine direğe nişanlamıştı. Benzema-Rodrygo kaliteli vuruşlar yapamamıştı ama 27 tane gol girişimi yapılmıştı..

        2

        Buna karşın G.Saray, ilk devre 3 net pozisyon üretmişti. Andonde ile 2; Belhanda ile 1 kez müsait pozisyonlarda Courtois'ya takılmışlardı. 84'de Nzonzi'nin 6 pastan kafa vuruşu auta gitmişti. Maçın gol girişimi rakamları bunlar.

        3

        Maç öncesinde tahminim G.Saray'ın 1 gol bulacağı, Real'in ne olursa olsun 1 gol atabileceği, eğer G.Saray 2 gol atabilirse kazanabileceği bir ortam sağlayabileceği yönündeydi.

        4

        Real Madrid'e herkes pozisyon buluyor. CimBom'un da bulması olağandı. Nitekim buldular. Andone 2 kere iyi vurdu kaleci ikisinde de iyi çıkardı.

        5

        Sonra Belhanda, Kross'un golü yaptığı yere çok benzer yerden topla buluştu ama Alman'ın yaptığını yapamadı. Nitekim Sivas maçından sonra bu kez de çıkarken yuhalandı. O da tribünlere reaksiyon gösterdi. Bence gönül bağları koptu. Belhanda da kaybedildi.

        6

        3 Şampiyonlar Ligi maçı bitti ve G.Saray 0 gol ile burada. Üstelik PSG maçında 3; bu maçta da en az 4 net pozisyonu rakipler harcadı. Brugge deplasmanında maçın adamı da Muslera idi.

        7

        Bir takım savunmasında çok pozisyon veriyorsa hücum etkinliğinin zekatı olarak görülebilir. Ancak hücumda bu kadar az etkili olabiliyorken savunmada da problemleri varsa o zaman 2 soru sorulmalıdır:

        • Oyuncular mı yeterince mücadele etmiyor?
        • Taktiksel problem mi var?

        8

        Bu sorunun cevabı G.Saray'ın Avrupa macerasının devamını belirleyecek. Bernabeu'da Madrid yine kazanmaya yakın taraf.

        9

        Galiba içerideki Brugge maçı sadece Avrupa devamlılığı için değil Fatih Terim'in bu seviyedeki taktisyenliğinden transfer mühendisliğine kadar konuşulmasına neden olacak müsabaka olacak.