Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Ekonomi Teknoloji Oyun Gaming İstanbul'a geri sayım - Teknoloji Haberleri

        Bu sene “İçinde Oyun Olan Oyun Fuarı” sloganıyla kapılarını açacak olan Gaming İstanbul, Harbiye İstanbul Kongre Merkezi'nde düzenlenecek. Türkiye’nin ilk global ölçekli dijital eğlence ve oyun fuarı olma özelliğini taşıyan organizasyon, “GL Events” tarafından hayata geçiriliyor. İçeriğinde yer alan e-spor karşılaşmalarının yanı sıra, retro oyun alanı, alışveriş alanı ve çocuk parkı ile fuar, her yaştan katılımcıya hitap edecek.

        Oyun ve dijital eğlence dünyasının devlerini buluşturan ve yabancı basının “Dünyada kendi klasmanında en iyi beş fuardan biri” olarak tanımladığı Gaming İstanbul, 1-4 Şubat 2018 tarihleri arasında gerçekleşecek.

        REKLAM

        10 bin TL ödüllü Cosplay yarışması

        Kostüm ve aksesuarlarıyla dijital oyun ve eğlence dünyasının meşhur karakterlerini en iyi yansıtanlar, GIST Cosplay yarışmasında büyük ödülü kazanma şansını yakalayabilecek. Üçüncüsü düzenlenen fuardaki yarışmanın büyük ödülü ise 10 bin TL olacak.

        Ubisoft, Gaming İstanbul'da!

        Gaming İstanbul’da dünya devi oyun şirketi Ubisoft da yerini alacak ve uzun süredir merakla beklenen oyunu Far Cry 5’in ön oynamasını yaptıracak. Piyasaya 27 Mart’ta çıkacak oyun, son sürüme yakın hâliyle İstanbul’da oynanacak. The Crew adlı oyununu da oynatacak olan Ubisoft, 3-4 Şubat tarihlerinde düzenleyeceği ödüllü Rainbow Six Siege turnuvasıyla oyunseverlerin ilgi odağı olacak.

        Oyun dünyasının profesyonelleri buluşuyor

        Yerel ve uluslararası yatırımcıların yoğun ilgi gösterdiği fuardaki GIST Geliştirici Konferansları oyun dünyasının profesyonellerini bir araya getirirken, Gaming İstanbul’da eğlence ve işin de tek çatı altında buluşmasını sağlayacak. Katılımı kesinleşen isimlerin listesi aşağıda yer alıyor:

        REKLAM

        -Adam Hetenyi (Oyun Tasarım Bölümü Yöneticisi, Deck 13 Interactive)

        -Graham McAllister (Direktör, Player Research)

        -Marie Amigues (CEO, Altagram)

        -Slava Taraskin (İş Geliştirme Bölümü Yöneticisi, Unity Ads)

        -Erling Erlingsen (Halka İlişkiler & Pazarlamadan Sorumlu Başkan Yardımcısı, Funcom)

        Fuardaki iş dünyasına yönelik (B2B) etkinliklerin son gününde, Türk oyun basınının bir araya gelerek oluşturduğu GoodGamers yer alacak. 4 Şubat 2018 Pazar günü GoodGamers Sunday başlığı altında yapılacak konferanslar, tamamen Türkçe olarak gerçekleştirilecek.

        Şurada Paylaş!

        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ