Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin

        GAZİANTEP (AA) - Gaziantep'te Fetullahçı Terör Örgütü/Paralel Devlet Yapılanması'na (FETÖ/PDY) ilişkin davada, eski hakim 6 yıl 3 ay hapis cezasına çarptırıldı.

        7. Ağır Ceza Mahkemesinde görülen karar duruşmasına, eski hakim tutuklu sanık Selim Erdoğan ile avukatı katıldı.

        Sanık Erdoğan, ByLock programını kullanmadığını öne sürerek, "Hakkımdaki delillerden biri de tanık beyanlarıdır. Ben bu iddiaların hiçbirini kabul etmiyorum. Dosyadaki tanıkların bana ne garezi var bilmiyorum. Hiçbirinin somut bir delili yoktur. Suçsuzum" diye konuştu.

        Cumhuriyet savcısı esas hakkındaki mütalaasında, sanığın ByLock kullandığını, örgütte "ev ağabeyliği" yaptığını, örgütün hakim savcı sınavı için oluşturduğu "çalışma evleri"nde kaldığını, başkalarını "sohbet" toplantılarına çağırdığını kaydederek, cezalandırılmasını talep etti.

        Mahkeme heyeti, "silahlı terör örgütüne üye olmak" suçundan 6 yıl 3 ay hapis cezası verdiği sanığı, yurt dışına çıkış yasağı getirerek tahliye etti.

        Anadolu Ajansı, DHA ve İHA tarafından geçilen tüm Gaziantep haberleri, bu bölümde Haberturk.com editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak ajans kanallarından geldiği şekliyle yer almaktadır. Gaziantep Haberleri alanında yer alan haberlerin hepsinin hukuki muhatabı haberi geçen ajanslardır.

        Günün Önemli Manşetleri

        Benzer Haberler