Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin

        Türkiye Satranç Federasyonu tarafından Antalya’da düzenlenen “Türkiye KüçüklerYıldızlar Satranç Şampiyonası”nda SANKO Okulları öğrencisi Kutay Sakmak 10 yaş genel kategorisinde Türkiye dördüncüsü, Kağan Aydınçelebi ise 16 yaş genel kategorisinde Türkiye beşincisi oldu.

        Antalya’da düzenlenen 712 yaş kategorilerinin küçükler ve 1318 yaş kategorilerinin yıldızlar olarak değerlendirildiği şampiyonaya Türkiye genelinden toplam 2 bin 555 sporcu katıldı.

        İlk altı derecenin ödüllendirildiği şampiyonada SANKO Okulları öğrencisi Kutay Sakmak 250 sporcunun katıldığı 10 Yaş Genel Kategorisinde Türkiye dördüncülüğü, Kağan Aydınçelebi ise 67 sporcunun katıldığı 16 yaş genel kategorisinde Türkiye beşinciliği madalyasını aldı.

        SANKO Okulların iki sporcusu da Milli Takım Havuzuna girerek Türkiye Satranç Federasyonu tarafından daha sonra düzenlenecek olan “Yaş Kategorileri Milli Takım” çalışmalarına katılmaya hak kazandı.

        SANKO Okulları Genel Müdürü Fırat Mümtaz Asyalı, iki sporcusunun ilk altı derece içinde yer alması ve Milli Takım Havuzuna seçilmesinden gurur duyduklarını söyledi.

        Anadolu Ajansı ve DHA tarafından geçilen tüm Gaziantep haberleri, bu bölümde Haberturk.com editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak ajans kanallarından geldiği şekliyle yer almaktadır. Gaziantep Haberleri alanında yer alan haberlerin hepsinin hukuki muhatabı haberi geçen ajanslardır.

        Günün Önemli Manşetleri

        Benzer Haberler