Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin

        Mustafa KANLI/GAZİANTEP,(DHA)GAZİANTEP İl Tarım ve Orman Müdürü Mehmet Karayılan, "Pandemi sürecinde, kurallara uymayan işletmelere 2 milyon 500 bin lira cezai işlem uygulandı" dedi.

        Gaziantep kent merkezinde, Tarım ve Orman Müdürlüğü'ne bağlı 200 personel ile kafeterya, pastane ve restoranlarda denetim yapıldı. Denetimlerde iş yerlerinin temizliği ile ürünlerin satışa uygun olup olmadığı, masa ve sandalyelerin sosyal mesafe düzeni kontrol edildi.

        İl Tarım ve Orman Müdürü Mehmet Karayılan, pandemi sürecinde sıkı denetimler yaptıklarını, kurallara uymayan işletmelere 2 milyon 500 bin lira ceza kestiklerini anlatarak, "Koronavirüs denetimleri kapsamında çalışmalarımızı yapıyoruz. Ekiplerimiz şu anda kafelerde, restoranlara ve bu şekilde tüketim yapılan yerlerde denetimler gerçekleşiyor. 1 günde 4 bin 600 denetim yaparak Türkiye´de rekor kırmıştık. Şu ana kadar yapmış olduğumuz denetimlerde toplam 35 bin 600 iş yerini denetledik. Bizim amacımız farkındalık oluşturmak. Hem esnafın hem tüketicinin sağlıklı şekilde kurallara uymasını sağlamak. Bu süreçte hijyen şartlarına uymayan, koronavirüs kapsamındaki tedbirlere uymayan 55 işletmeyi kapattık. Şu ana kadar 2 milyon 500 bin liranın üzerinde ceza işlemi uygulandı. Bizim asıl amacımız cezadan daha çok bilgi vererek, eşrafımızın daha hijyenik bir ortam sağlaması" şeklinde konuştu.

        Karayılan, vatandaşlardan olumsuz bir durumla karşılaşmaları halinde 'Alo 174 Gıda Hattı'nı arayarak, ihbarda bulunmalarını istedi.DHA-Genel Türkiye-Gaziantep Mustafa KANLI

        2020-09-30 13:10:44

        Anadolu Ajansı ve DHA tarafından geçilen tüm Gaziantep haberleri, bu bölümde Haberturk.com editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak ajans kanallarından geldiği şekliyle yer almaktadır. Gaziantep Haberleri alanında yer alan haberlerin hepsinin hukuki muhatabı haberi geçen ajanslardır.

        Günün Önemli Manşetleri

        Benzer Haberler