Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin

        GAZİANTEP, (DHA)GAZİANTEP'te, hafta sonu polis merkezi önündeki park halinde bulunan aracın altına zaman ayarlı düzeneğe sahip 1200 gram patlayıcı bulunan çantayı bıraktığı belirlenerek yakalanan PKK/PYD üyesi 2 terörist tutuklandı.

        Gaziantep'in Karşıyaka Mahallesi'nde bulunan, 2012 yılında bomba yüklü araçla düzenlenen ve 10 kişinin şehit olduğu saldırının gerçekleştirildiği Karşıyaka Polis Merkezi önünde geçen cumartesi günü park halindeki aracın altında bir kişi çanta bırakıp, otomobille kaçtı. Polis ekiplerinin yaptığı incelemede çantada 3 parça halinde yaklaşık 1200 gram ve her parçası zaman ayarlı düzeneğe sahip patlayıcı bulundu. Patlayıcı imha edilerek saldırı engellenirken, olayın ardından kaçan 2 şüpheli ise polis ekipleri tarafından gözaltına alındı.

        Güvenlik güçlerince yakalanan şüphelilerden H.H.'nin patlayıcı bulunan çantayı aracın altına bıraktığı, V.E.İ.'nin ise otomobille kaçmasına yardımcı olduğu belirlendi. Terörle Mücadele Şube Müdürlüğü'ndeki işlemlerinin ardından adliyeye sevk edilen PKK/PYD terör örgütü üyesi olan şüpheliler; 'Silahlı terör örgütüne üye olma ve silahlı terör örgütlerine silah sağlama' suçlarından tutuklanarak cezaevine gönderildi.DHA-Güvenlik Türkiye-Gaziantep Hasan KIRMIZITAŞ

        2020-10-21 19:11:51

        Anadolu Ajansı ve DHA tarafından geçilen tüm Gaziantep haberleri, bu bölümde Haberturk.com editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak ajans kanallarından geldiği şekliyle yer almaktadır. Gaziantep Haberleri alanında yer alan haberlerin hepsinin hukuki muhatabı haberi geçen ajanslardır.

        Günün Önemli Manşetleri

        Benzer Haberler