Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Gündem 3. Sayfa Gaziantep'te iki çocuğunu öldüren anne intihara kalkıştı

        Gaziantep'te kayınvalidesiyle tartışıp cinnet getiren 23 yaşındaki Özlem K., oğlu 4 yaşındaki Mustafa ve kızı 2 yaşındaki Ayşe'yi bıçaklayarak öldürdükten sonra 2'nci kattaki evlerinin penceresinden atlayarak intihara kalkıştı. Ağır yaralanan Özlem K., yoğun bakımda tedaviye alındı.

        DHA'nın haberine göre olay, gece saatlerinde kent merkezine 29 kilometre mesafedeki Cerit Yeniyahpan Mahallesi'nde meydana geldi. Aynı binada oturan Özlem K. ile kayınvalidesi Emine K. arasında bilinmeyen nedenle tartışma çıktı. Zemin kattaki kayınvalidesinin evinde yaşanan tartışmanın ardından Özlem K., ikinci kattaki evine çıktı. Cinnet getiren Özlem K., mutfaktan aldığı bıçakla çocukları Mustafa ve Ayşe'ye saldırdı. Çocuklarını defalarca bıçaklayan Özlem K., ardından pencereye çıkıp, kendisini boşluğa bıraktı.

        HAYATİ TEHLİKESİ SÜRÜYOR

        Çevre sakinlerinin ihbarı üzerine olay yerine sevk edilen sağlık ekiplerinin yaptığı kontrollerde Mustafa ve Ayşe kardeşlerin yaşamını yitirdiği tespit edildi. Ağır yaralanan Özlem K. ise ambulansla Doktor Ersin Arslan Eğitim ve Araştırma Hastanesi'ne kaldırıldı. Yoğun bakım servisinde tedavisi süren Özlem K.'nın hayati tehlikesinin sürdüğü belirtildi.

        Olay yerinde yapılan incelemenin ardından iki kardeşin cesedi de Adli Tıp Kurumu'na götürdü.

        Büyükşehir Belediyesi'nde zabıta olarak görev yapan Özlem K.'nın eşi Cuma K.'nın olay sırasında evde olmadığı belirtildi.

        NOT BULUNDU

        İHA'nın haberine göre, Gaziantep'te kaynanası ile tartıştıktan sonra iki çocuğunu defalarca bıçaklayıp intihar eden Özlem K.'nın olayın hemen öncesinde yazdığı not bulundu.

        Özlem K.'nın hemen olay öncesinde yazdığı belirtilen notta, kayınvalidesinden sürekli şiddet gördüğünü, kocasının ise kendisini sevmediğini yazdığı öğrenildi. Özlem K.'nın hasta olduğunu yazdığı notta defalarca söylemesine rağmen kocasına ve kaynanasına kendisini inanmadığını da yazdı.

        BABANIN SÖZLERİ YÜREKLERİ DAĞLADI

        Anneleri tarafından öldürülen 2 çocuğun cenazesi, Adli Tıp Kurumu'ndaki otopsinin ardından ailesine teslim edildi. Çocuklar için Cerit Yeniyapan Mahallesi camisinde cenaze töreni düzenlendi. Törende çocukların babası Cuma K. tabuta sarılarak, "Bana 'Sarıl baba' diyordun sarıldım, abin dövünce bana haber verecektin. 'İşe ben de gideyim' diyordun bilsem seni götürmez miydim Ayşem? Meleğim mekanın cennet olsun, ardından ben de geleceğim" diyerek gözyaşı döktü. Cuma K.'nın sözleri yürekleri dağladı.

        Çocukların dedesi Yaşar K. ise yakınlarının yardımıyla güçlükle ayakta durdu. Törene Gaziantep Büyükşehir Belediyesi Zabıta Daire Başkanı Salih Yıldırım ve Cuma Karaçalı´ın mesai arkadaşları da katıldı. Ayşe ve Mustafa K. kardeşlerin cenazesi, öğle namazının ardından kılınan cenaze namazının ardından mahalle mezarlığında toprağa verildi.

        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ