Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Gündem 3. Sayfa Genç kızların cenazesinde gözyaşları sel oldu aktı

        Edirne’nin Uzunköprü ilçesinin Kavak Mahallesi Boşnak Camii’nde düzenlenen cenaze töreninde Uzunköprü-Halkalı seferini yapan yolcu treninin raylardan çıkarak devrilmesi sonucu hayatını kaybeden kız kardeşler Özgenur Dikmen (23), Gülce Dikmen (13) ve kuzenleri Sena Köse (15) son yolculuklarına uğurlandı.

        TABUTLARINA TÜLBENTLERİ BAĞLANDI

        Cenazeye katılan genç kızların arkadaşları, bir an olsun tabutlarının başından ayrılmayarak, dakikalarca gözyaşı döktü. Özgenur ve Gülce Dikmen’in babaları Erdinç Dikmen ayakta durmakta zorluk çekerken, amcaları Murat Dikmen de fenalık geçirdi. Sena Köse’nin babası Gürkan Köse de kızının tabutuna sarılarak, gözyaşı döktü. 3 genç kızın tabutlarının üstüne tülbentleri bağlanarak, son yolculuklarına uğurlandı.

        Baba ErdinçDikmen, 2 meleğini de kazada kaybetmesinin üzüntüsünü yaşadığını söyledi. Tren kazasında yaralanan anne FundaDikmenise "pembe yanaklı kızlarım benim, çok erken oldu" diyerek, gözyaşı döktü.

        Genç kızların cenazeleri aile ve yakınları tarafından cenaze arabasına taşınarak, defnedilmek üzere Uzunköprü Yeni Şehir Mezarlığı'na götürüldü.

        DÜĞÜN DÖNÜŞÜ HAYATLARINI KAYBETTİLER

        Marmara Üniversitesi Matematik bölümü mezunu Özgenur ve ortaokul öğrencisi kız kardeşi Gülce ve annesi Funda Dikmen, Uzunköprü'de düğüne katıldıktan sonra Tekirdağ Büyükşehir Belediyesi Sosyal Bilimler Lisesi 10. sınıf öğrencisi teyze kızı Sena ile trenle Çerkezköy'e dönmek için yola çıktı.

        Kazada, Anne Funda Dikmen yaralanırken 2 kızı ve yeğeni hayatını kaybetti.

        "ENİŞTELERİ KURTARMA ÇALIŞMALARINDA GÖREV ALDI"

        Öte yandan, Tekirdağ İl Sağlık Müdürlüğü Basın Sorumlusu Zafer Soykırlı, yazılı bir açıklama yaparak, "Televizyon ve gazetelere yansıyan 112 montlu kişi, 112 ve UMKE personelimizle birlikte kurtarma çalışmalarında bulunan ve Tekirdağ İl Sağlık Müdürlüğü bünyesinde Personel/Destek Hizmetleri Başkan Yardımcısı olarak görev yapan personelimiz olup, tren kazası sonrasında eşinin 3 tane yeğenini kaybetmiştir. Kendisi kurtarma çalışmalarının tamamında görev almış olup, çalışmalardan sonra bu acı haberi öğrenmiştir" ifadelerini kullanıldı.

        Şurada Paylaş!

        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ