Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Gündem Giresun bayram namazı saat kaçta kılınacak? 2018 Giresun Ramazan Bayramı namaz saati!

        Ramazan ayının bitmesi ile birlikte Müslümanlar, Ramazan Bayramı için hazırlıklara başladı. Bayramın ilk günü kılınacak olan bayram namazı saatleri ise bayramda merak edilen konuların başında geliyor.

        Diyanet tarafından açıklanan namaz vakitlerine göre 2018 Giresun bayram namazı saati...

        GİRESUN'DA BAYRAM NAMAZI SAAT KAÇTA?

        Diyanet verilerine göre Giresun bayram namazı saati...

        Ramazan Bayram Namaz Vakti Kurban Bayram Namaz Vakti
        Miladi Tarih 15 Haziran 2018 Cuma Miladi Tarih 21 Ağustos 2018 Salı
        Hicri Tarih 1 Şevval 1439 Hicri Tarih 10 Zilhicce 1439
        Bayram Namaz Saati 05:40 Bayram Namaz Saati 06:23
        GİRESUN 5:40 BULANCAK 5:40
        ALUCRA 5:40 ÇANAKÇI 5:37
        ÇAMOLUK 5:40 DOĞANKENT 5:38
        DERELİ 5:40 EYNESİL 5:36
        ESPİYE 5:38 GÜCE 5:38
        GÖRELE 5:37 PİRAZİZ 5:41
        KEŞAP 5:39 ŞEBİNKARAHİSAR 5:41
        TİREBOLU 5:38
        YAĞLIDERE 5:39

        RAMAZAN BAYRAM NAMAZI NASIL KILINIR?

        REKLAM

        2 rekat olan Bayram namazına, Allahuekber “Niyet ettim Allah rızâsı için vâcib olanRamazan Bayramı namazını kılmaya. Uydum imama.” denip niyet edilir. İmam, ellerini kulaklarına kaldırıp “Allâhuekber” diyerek tekbîr alıp ellerini göbek altında bağlar. Cemaat de aynısını yapar ve “Sübhaneke” duasını okunur. Ardından, imam ellerini kulaklarına kaldırıp “Allahu Ekber” diyerek tekbîr alır ve ellerini yana bırakır ki cemaat de aynısını tekrarlar.

        Sonrasında imam, ellerini kulaklarına kadar kaldırıp “Allâhu Ekber” diyerek tekbîr alır ve ellerini yana bırakır. Cemaat de onu takip eder. Ardından imam, ellerini kulaklarına kadar kaldırıp “Allâhu Ekber” diyerek tekbîr alır ve ellerini göbek altında bağlar. Cemaat de aynı şeyi yapar ve imamın okuduğu sûre ile âyetleri dinler. Bu rekat imamla birlikte rükû ve secde edilirek bitirilir.İlk rekatın ardından 2. rek’âta kalkılıp eller göbek altında bağlanır. İmam, sûre ve âyetleri okur, cemaat dinler.

        Sonra, imam ellerini kulaklarına kaldırıp “Allahuekber” diyerek tekbîr alır ve ellerini yana bırakır. Cemaat de bunu tekrarlar. Ardından, imam ellerini kulaklarına kaldırıp “Allahu Ekber” diyerek tekbîr alır ve ellerini yana bırakır. Cemaat de aynısını yapar. Ardından imam ellerini kulaklarına kaldırıp “Allahuekber” diyerek tekbîr alır ve ellerini yana bırakır. Cemaat de aynısını yapar. Sonra, imamla birlikte rükû ve secde edilerek namaz bitirilir. Sonra, imam minber’e çıkarak “Bayram hutbesi”ni okur. Hutbenin ardından dua edilir.

        REKLAM

        KADINLAR BAYRAM NAMAZI İLE SORUMLU MUDUR?

        İslam âlimlerinin ittifakına göre kadınlar, cuma ve bayram namazlarıyla yükümlü değildirler. Bununla birlikte Hz. Peygamber (s.a.s.), kadınları bayram namazına katılmaya teşvik etmiştir. Bu itibarla kadınlar, şartların elverişli olması halinde cuma ve bayram namazlarına katılabilirler.

        Haberi Hazırlayan: Gözde Ayvaz
        Şurada Paylaş!

        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ