Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin

        Türkiye'de yoğun olarak Doğu Karadeniz yaylarında görülen ve halk arasında "vargit çiçeği", "mavi yıldız", “güz çiğdemi" olarak adlandırılan çiçekler Giresun yaylalarında yüzünü göstermeye başladı.

        Eylül ayı itibari ile açmaya başlayan çiçekler doğada zamansal dönüşümün göstergesi olarak biliyor. Doğu Karadeniz’in geleneksel yayla kültüründe ‘yayladan dönüş’ anlamına gelen ve yüzyıllardır bölgede yaylacıları kış ayının girmeye başladığı uyarısını yapan vargit çiçekleri bu yılda açmaya başladı.

        Beyaz olarak açmaya başlayan çiçekler mor rengi alarak 15 günlük süre zarfında kendisini gösteriyor. Otlaklarda açan bu çiçekler kışın yaklaştığını, otların artık uzamayacağını ifade ederek yayladan artık göç zamanı geldiğini gösteriyor.

        Anadolu Ajansı ve DHA tarafından geçilen tüm Giresun haberleri, bu bölümde Haberturk.com editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak ajans kanallarından geldiği şekliyle yer almaktadır. Giresun Haberleri alanında yer alan haberlerin hepsinin hukuki muhatabı haberi geçen ajanslardır.

        Günün Önemli Manşetleri

        Benzer Haberler