Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin

        Giresun merkeze bağlı Duroğlu Beldesi’nde HES kapaklarının açılması ile Aksu Deresi'nin debisinin yükselmesi sonucu suya kapılarak bir kişinin hayatını kaybettiği olayla ilgili soruşturma başlatıldı.

        Edinilen bilgilere göre, Yumrutepe Enerji AŞ. ‘ye ait HES’in su tahliye kapaklarını açması sonucu dere suyunun yükselmesi neticesinde GiresunDereli yolu viyadük, tünel ve yol inşaatında çalışan iki işçinin suya kapılarak biri ağır yaralı olarak kurtarılırken, birinin hayatını kaybetmesiyle sonuçlanan olayla ilgili Giresun Cumhuriyet Savcılığı soruşturma başlattı.

        HES baraj kapakları ikaz sirenleriyle yeniden açıldı

        Öte yandan hayatını kaybeden Umut Sarı (21) ve yaralı olarak kurtarılan kardeşi Ömer Sarı’nın sel sularına kapıldığı DereliDuroğlu viyadüğünde çalışmalar dururken, Yumrutepe Enerji AŞ. ‘ye ait HES’in tahliye kapakları da ikaz ve uyarı anonslarıyla tekrar açıldı. Yapılan anons ve uyarı sirenleriyle Aksu Deresi’nin debisinin tekrar yükseldiği görüldü.

        Olayda hayatını kaybeden Umut Sarı’nın cenazesi memleketi Van’a gönderilirken, kardeşi Ömer Sarı’nın tedavisi ise Giresun Üniversitesi Eğitim ve Araştırma Hastanesi’nde devam ediyor.

        Anadolu Ajansı ve DHA tarafından geçilen tüm Giresun haberleri, bu bölümde Haberturk.com editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak ajans kanallarından geldiği şekliyle yer almaktadır. Giresun Haberleri alanında yer alan haberlerin hepsinin hukuki muhatabı haberi geçen ajanslardır.

        Günün Önemli Manşetleri

        Benzer Haberler