Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Spor Futbol Diğer Golbolda Avrupa şampiyonluğu - Futbol Haberleri

        Milliler, Rostock kentinde gerçekleştirilen ve 10 ülkenin katıldığı şampiyonanın finalinde İsrail ile karşı karşıya geldi. Final maçında rakibine 8-6 üstünlük sağlayan milli takım tarihinde ikinci kez Avrupa şampiyonluğunu kazandı.

        Türkiye, bundan önceki şampiyonluğunu ise 2015 yılındaki organizasyonda elde etmişti. Milli takım 2017 yılındaki Avrupa Şampiyonası'nda ise ikinci sırada kalmıştı.

        Millilerin ayrıca, 2016'da Paralimpik Oyunları şampiyonluğu, 2018'de de dünya ikinciliği bulunuyor.

        "ASKERLERİMİZ İÇİN ŞAMPİYON OLMAYI ÇOK İSTEMİŞTİK"

        Görme Engelliler Kadın Golbol Milli Takımı forveti Sevda Altınoluk, "Askerlerimiz için şampiyon olmayı çok istemiştik ve başardık." dedi.

        Avrupa Şampiyonası'nda şampiyon olan millilerden Sevda Altınoluk ve Gülşah Düzgün, maçtan sonra AA muhabirine açıklamalarda bulundu.

        Şampiyon olmak için çok çalıştıklarını söyleyen Sevda Altınoluk, "Askerlerimiz için şampiyon olmayı çok istemiştik ve başardık. Rakibimiz zordu, zorlandık ama biz Türküz ve başaracağımızı biliyorduk, başardık çok mutluyum. Herkese armağan olsun." ifadelerini kullandı.

        Gülşah Düzgün ise, "Final maçının zor olacağını biliyorduk. Maçın başında tam konsantre olamadık ve hatalar yaptık ama sonra toparlamayı bildik. Tecrübemizle maçı çevirdik. Bunun için çok mutluyuz. Galibiyetimizi Türk Silahlı Kuvvetlerine ve Türkiye'ye armağan ediyoruz." değerlendirmesinde bulundu.

        BAKAN KASAPOĞLU'NDAN KUTLAMA

        Gençlik ve Spor Bakanı Mehmet Muharrem Kasapoğlu, Almanya'da düzenlenen Avrupa Şampiyonası finalinde İsrail'i 8-6 yenerek şampiyon olan Görme Engelliler Kadın Golbol Milli Takımı'nı telefonla arayarak kutladı.

        Bakan Kasapoğlu, Rostock kentinde gerçekleştirilen ve 10 ülkenin katıldığı şampiyonada zirveye çıkarak tarihinde ikinci kez Avrupa şampiyonluğunu kazanan millilerin başarısından gurur duyduklarını belirtti.

        Teknik heyet ve sporculara teşekkür eden Bakan Kasapoğlu, yayımladığı tebrik mesajında şu ifadelere yer verdi:

        "Avrupa Şampiyonası finalinde İsrail'i 8-6 yenerek şampiyon olan Kadın Golbol Milli Takımımızı tebrik ediyorum. Bu kupayı tarihinde ikinci kez kazanarak, bizlere bu büyük gururu yaşatan sporcularımıza ve teknik heyetimize teşekkür ediyorum. Her zaman kazandıkları başarılarla bizleri sevindiren millilerimize bundan sonraki spor yaşamlarında başarılar diliyorum."

        Şurada Paylaş!

        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ