Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Ekonomi Teknoloji Uygulama Google Asistan Türkçe neler yapabiliyor? - Teknoloji Haberleri
        .png
        .png

        Google’ın akıllı asistanı nihayet Türkçe olarak kullanım açıldı. Türkiye’deki tüm Android kullanıcılarının yarından (15 Aralık Cumartesi) itibaren erişebileceği Google Asistan’ı Türkçe olarak denedik.

        Gelecek ay iOS kullanıcılarının da erişimine açılacak olan Google’ın Asistan’ı Türkçe olarak neler yapabiliyor? Hangi sorulara nasıl, cevap veriyor? İşte 250 farklı yeteneğe sahip olan Google’ın sesli akıllı asistanının, Habertürk teknoloji editörü Necdet Çalışkan’ın sorularına verdiği cevaplar…

        REKLAM

        Asistan'ın Türkçe olarak "E-posta yaz"," "Şu kişiyi ara", "WhatsApp’tan mesaj gönder", "Alarmı kur", "Hatırlatıcı ekle", "X kimdir?", "Tatil fotoğraflarımı göster","Klasik müzik çal", "YouTube’ta şu sanatçının videolarını oynat", "Netflix’te Leyla ile Mecnun’u aç" gibi komutları yerine getirebiliyor.

        Google'ın yeni özelliği bunların yanısıra "Bir espri yap", "Bana bir fıkra anlat", "Bir tekerleme söyle", "Bir şaka yap", "Bana bir şiir oku", "İspanyolca, bir kahve lütfen", "Rusça, bir su alabilir miyim?", "Yarın hava nasıl olacak?, "Beşiktaş maçı ne oldu?", "Galatasaray’ın maçı ne zaman?" gibi soru ve komutlara da oldukça tutarlı cevapverebiliyor.

        "Siri hakkında ne düşünüyorsun?", "1 dolar kaç TL?", "Apple hisseleri ne oldu?", "Asgari ücret ne kadar?", "Habertürk uygulamasını aç" dayine Asistan'ınyerine getirebildiği eylemler arasında dikkat çekenleri... İşte, Google'a söyleyip, Asistan'ın yerine getirdiği 30'dan fazla Türkçe komut...

        Şurada Paylaş!

        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ