Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Ekonomi Teknoloji Google'dan yemek yemeği sevenlere yeni özellik! Aradığınız yemeği yakınınızda bulun! - Teknoloji Haberleri
        1

        Özellik hem Andorid hem de iOS’ta kullanılabilir durumda. Google’ın yemekten sorumlu genel müdürü Sophia Lin ve ekibi canınızın çektiği çeşitli yemeklere daha rahat ulaşabilmeniz için, yemeklerin en yakın nerede olduğunu gösteren bir araç geliştirdi.

        2

        Google’da arama yaparken “yakınımda bulunan mantıcılar” şeklinde tarama yaptırırsanız tam olarak yakınınızda olan mantıcıların sonuçlarını alabilirsiniz. Aynı zamanda restoranların puanlarını, yemeklerin resimlerini ve hatta fiyatlandırmayı görebilirsiniz.

        Ayrıca diyet tercihine göre filtreleme yapabilir ve inceleyebilirsiniz.

        3

        GOOGLE LENS ÖZELLİĞİ

        Google’ın önceden var olan çoklu arama özelliği arama yapılan metin yeterli olmadığı durumlarda kullanılabiliyor. Arama yapmanıza yardımcı olmak için kullanılan bu özellikte görüntü bulmak için Google’ın Lens’i kullanılır.

        4

        “Yakınımda çoklu arama” özelliğinde ise belirli bir yiyeceği Instagram’da gördüğünüz ve canınız çekti. Ekran görüntüsü aldıktan sonra fotoğrafı Google Lens ile taratın ve yanına yakınımda yazın. Lens size yakınınızda yiyeceği yapan restoranı gösterecektir.

        Adını bilmediğiniz yemekleri, Google Lens ile aratarak benzer görüntülerle yemeğin adına ulaşabilirsiniz.

        Haberi Hazırlayan: Kübra Çorluk

        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ