Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Ekonomi Teknoloji Google Pixel fiyatı - Google Pixel 2 xl Türkiye'de ne zaman çıkacak - Teknoloji Haberleri
        2

        Google, Pixel ürün grubuyla bir teknoloji meraklısının tüm ihtiyaçlarına yanıt vermeyi hedefliyor ve dün tanıtılanlar bunun en büyük kanıtları. İki Pixel akıllı telefon, bir Pixelbook dizüstü bilgisayar ve yeni Home hoparlörleri tanıtacağı biliniyordu fakat Clips isimli kablosuz kulaklık ile Pixel Buds kulaklıkların sürpriz olduğunu belirtmek gerek.

        3

        Satışa çıkan ürünler, özellikle Apple’ın son dönemde gözden düşmeye başlayan dizüstü, akıllı telefon ve kulaklık hamlelerine doğrudan bir meydan okuma olarak görülebilir. Google’ın bunu yapmak için en doğru zamanı seçtiğini söyleyebiliriz.

        4

        ANDROID’İN YENİ ŞAMPİYONLARI

        Akıllı telefonlar Pixel 2 ve Pixel 2 XL, neredeyse birebir aynı özelliklere sahip.

        5

        Yalnızca XL modeli isminden de anlaşılabileceği üzere daha büyük bir ekranla donatılmış. Her iki telefonun da 3.5 mm kulaklık girişine sahip olmadığını belirtmek gerek.

        6

        Pixel 2’nin teknik özellikleri: 5 inç (1920 x 1080 p) OLED ekran, Qualcomm Snapdragon 835 işlemci, 4 GB bellek, 64 / 128 GB depolama alanı, optik görüntü sabitleme destekli 12 MP arka kamera, 8 MP ön kamera, 2.700 mAh pil, Android 8.0 Oreo işletim sistemi, Bluetooth 5, NFC, USB Type-C bağlantı, 143 g ağırlık.

        7

        Bu özellikleri birebir taşıyan 2 XL’ın farklılaştığı noktaysa 6 inçlik (2880 p x 1440) dev ekranı, 3.520 mAh pili ve 175 gram ağırlığı.

        8

        Pixel 2’nin 64 GB ve 128 GB olmak üzere iki modeli ABD’de satışa sunuldu. Telefonların fiyatlarıyla sırasıyla 649 dolar ile 749 dolardan başlıyor.

        9

        Pixel 2 XL’nin 64 GB ve 128 GB modelleriyse 849 dolar ve 949 dolarlık fiyat etiketlerine sahip.

        10

        BEKLENEN CHROMEBOOK

        Google’ın yeni dizüstüsü Pixelbook tablet melezi bir dönüştürülebilir bilgisayar. Katlanabilir ekrana, yalnızca 10 mm kalınlığa ve 1 kg ağırlığa sahip gerçek bir taşınabilir cihaz karşımızda duruyor.

        11

        12.3 inç boyutundaki ekranı qHD (1440 p) çözünürlük sunan Pixelbook’un Intel Core i5 ve i7 işlemcili seçenekleri var. 16 GB’a kadar bellek takılabilen ve 512 GB SSD depolama destekleyen melez bilgisayar, gelmiş geçmiş en güçlü Chromebook olma unvanını taşıyor. Google Pixelbook 999 dolardan başlayan fiyatlarla satışa çıkarken, bilgisayara özel geliştirilen dokunmatik ekran kalemi Pixelbook Pen’in fiyatı 99 dolar olarak açıklandı.

        12

        TERCÜMAN KULAKLIK

        Pixel Buds, yalnızca Pixel akıllı telefon sahipleri tarafından kablosuz olarak kullanılabilecek bir çift kulaklık.

        13

        Google’ın bir kulaklık yapmak istemesi fikri, bundan birkaç yıl öncesine kadar ciddiye alınabilecek bir iddia değildi. Fakat Apple’dan daha iyi bir kulaklık yapmak ve iPhone sahiplerinin onu kullanmak istemesini sağlamak için bundan daha iyi bir vakit olamazdı.

        14

        Bluetooth 5.0 aracılığıyla telefonlarla bağlantı kuran kulaklığın en ayrıştırıcı özelliği hiç şüphesiz 40 dilden simultane tercüme yapabilmesi. Bu müthiş kabiliyeti mümkün kılan teknolojiyse şirketin yapay zeka destekli dijital asistan ürünü Google Asistan’da saklı.

        15

        Sağ kulaklığın üzerindeki tuşa basıp, “Okey Google” dediğiniz an maharetli tercüman karşınızdaki kişinin konuştuğu yabancı dili anlık olarak çeviriyor. PixelBuds kasım ayında 159 dolar fiyatla ABD’de satışa sunulacak.

        16

        EVİN YENİ SESLERİ

        Google’ın yeni akıllı hoparlörleri Home Mini ve Max, Amazon’un son dönemde çeşitlendirdiği Echo serisinin en büyük rakipleri olacak.

        17

        Google Asistan servisiyle çalışan hoparlörler, boyutları, tasarımları ve fiyatları bakımından birbirlerinden ayrılırken aynı akıllı yeteneklere sahipler.

        18

        49 dolar etiketle satılacak olan Mini taşınabilir bir seçenek oluştururken, 399 dolarlık Max ise yüksek ses kalitesiyle müzik tutkunlarını kendine zorlayacaktır.

        19

        Tahminlerimiz ise şu şekildeydi...

        Google Pixel 2
        Google’ın bu akşam tanıtması beklenen ilk akıllı telefonu, Pixel serisinin devamını getirecek olan Pixel 2.

        20

        Söylentilere göre Pixel 2, tasarım ve boyutları açısından firmanın geçtiğimiz yıl satışa sunduğu orijinal Pixel’e benzeyecek.

        21

        Droid Life isimli web sitesi, Pixel 2’nin 64 GB ile 128 GB depolama alanlarına sahip iki modelinin tanıtılacağını iddia ediyor.

        22

        64 GB modelin 649 dolar, 128 GB modelinin ise 749 dolar fiyatla ABD’de satışa sunulması bekleniyor.

        23

        Beyaz, siyah ve mavi renk seçeneklerine sahip olacağı belirtilen akıllı telefonun, tıpkı yeni iPhone’lar gibi 3,5 mm jak girişine sahip olmaması bekleniyor.

        24

        Google’ın mobil çalışmalarına dair edindiği bilgilerle ünlü Android Authority isimli web sitesi, Pixel 2’nin bilinen teknik özelliklerini şöyle sıralıyor:

        25

        Qualcomm Snapdragon 835 işlemci, suya dayanıklılık (IP67), çift hoparlör ve ekranın köşelerini sıkarak komut verilmesini sağlayan aktif köşe özelliği.

        26

        Google Pixel 2 XL

        Pixel 2 XL’ın isminden bekleneceği üzere yalnızca boyutuyla değil, tasarımıyla da Pixel 2’den ayrışması bekleniyor.

        27

        2 XL’ın 1440p (2K) çözünürlük sunan 5,99 inç bir ekrana sahip olması ve bu ekranın cihazın ön yüzünü tamamen kaplayacağı söyleniyor.

        28

        Tasarım, ekran ve yüksek çözünürlük bir kenara bırakıldığında, 2 XL’ın Pixel 2 ile aynı teknik özelliklere sahip olacağı da gelen haberler arasında.

        29

        Telefonun siyah, beyaz ve siyah-beyaz renk seçeneklerine sahip olması bekleniyor.

        30

        Pixelbook

        Google’ın akıllı telefonların yanı sıra Pixelbook isimli bir dönüştürülebilir dizüstü bilgisayar tanıtması bekleniyor.

        31

        Droid Life’ın haberine göre, gümüş renkte üretilecek Pixelbook 128 GB, 256 GB, 512 GB depolama seçeneklerine sahip olacak.

        32

        Pixelbook, tıpkı Google Chromebook Pixel gibi pahalı bir dizüstü olacak. 128 GB’lık dizüstünün 1.199 dolar fiyatla satışa sunulacağı belirtiliyor.

        33

        9to5 Google isimli web sitesiyse Pixelbook’un 12,3 inç bir ekrana ve 99 dolar ek ücretle satılacak Pixelbook Pen isimli bir akıllı kaleme sahip olacağını iddia ediyor.

        34

        Daydream View

        Google’ın bu akşam tanıtması beklenen bir diğer cihazsa Daydream View sanal gerçeklik başlığının yeni sürümü.

        35

        Yeni başlığa dair çok bir bilgi yok fakat ortaya çıkan fotoğrafları Google’ın yaptığı yeniliklere dair ipuçları veriyor.

        36

        Daha dayanıklı ve sert bir kumaşla kaplanacağı belirtilen yeni cihazın, ilk Daydream’den 20 dolar daha pahalı olarak 99 dolara satılacağı söyleniyor.

        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ