Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Sağlık Günde bir parça çikolata tüketin; Kan basıncını düşürüyor, damarları temizliyor
        1

        *Alerjisi olan veya diyabet hastaları için zararlı olabilir. Doktorunuza başvurmadan tüketmeyiniz."

        Çikolatanın içinde bulunan triptofan, serotin üretimine yardımcı oluyor. Serotin; insanda mutluluk, canlılık ve zindelik hissi veren bir nörotransmitterdir. Bu yüzden, çikolata yemek bizi mutlu ediyor.

        2

        Beyne, kan tedariği konusunda yardım ediyor ve kan damarlarını genişletiyor. Bu durum, kişide zihinsel aktiviteleri artırıyor.

        3

        Çikolata, damarları genişletince kan basıncı da düşüyor. Ayrıca, çikolatanın hammaddesini oluşturan kakaonun ve içerisine eklenen antepfıstığı, kuru üzüm, fındık vb. yiyeceklerin bağışıklık güçlendirici etkisi bulunuyor.

        4

        Çikolatanın içindeki kakao yağı, dişlerin üzerine koruyucu bir tabaka gibi yayılıyor ve bakterilerin üremesini engelliyor.

        5

        Kakao aynı zamanda vücuttaki stres hormonlarının seviyesini düşürüyor. Çikolata yedikten sonra kendimizi mutlu ve rahatlamış hissetmemizin sebebi de tam olarak bu.

        6

        Çikolata tüketmek aynı zamanda kalp hastalıkları riskini de azaltıyor. Bununla beraber, çikolatanın içindeki flavonoid ve antioksidanlar kan damarlarının temizlenmesine yardımcı oluyor.

        7

        Çikolatanın içindeki bu flavonoid ve magnezyum oranı aynı zamanda belleğimiz üzerinde olumlu bir etkiye sahip. Bu yüzden diyabet hastası olmayan 70 yaş üstü insanlar için çikolata oldukça faydalı.

        8

        Çikolata, sindirim sistemi için de çok iyidir. Özelikle, bitter çikolata sindirim sistemini düzenleyerek, kilo alımını engeller.

        9

        Magnezyum, çinko, demir, bakır ve pek çok minerale sahip olan kakao, lif ve polifenol içeriği ile sağlığı destekler. E ve B vitaminlerini içerdiği bilinmektedir.

        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ