Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Gündem Gündem: Suriyeli sığınmacılar! Kabine Toplantısı ne zaman, bugün saat kaçta yapılacak?
        1

        Kabine Toplantısı saat kaçta? Suriyeli sığınmacıların ülkelerine gönderilmeleriyle ilgili kararların alınması beklenen Kabine Toplantısı öncesi nefesler tutuldu. Meraklı bekleyiş sürerken "Kabine Toplantısı ne zaman, saat kaçta?" sorularının cevabı aranıyor. İşte merak edilip araştırılan soruların cevabı...

        2

        KABİNE TOPLANTISI NE ZAMAN, SAAT KAÇTA?

        Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan başkanlığındaki Kabine Toplantısı saat 15.30'da Beştepe'de yapılacak.

        GÜNDEM SURİYELİ SIĞINMACILAR

        Toplantıda 1 milyon Suriyelinin geri dönüş projesi değerlendirilecek. Cumhurbaşkanı Erdoğan, geçtiğimiz günlerde "Güvenli bölgelere 500 bin Suriyeli geri dönüş yapmıştır. Briket evler, bu adımlardan biriydi. 1 milyon Suriyeli kardeşimizin gönüllü geri dönüşünü sağlayacak yeni bir projenin hazırlıkları içindeyiz. Azez, Cerablus, Tel Abyad başta olmak üzere 13 ayrı bölgede yerel meclislerde yürüteceğimiz proje bir hayli geniş kapsamlıdır" demişti.

        ENFLASYONLA MÜCADELE

        Nisan ayına ilişkin Tüketici Fiyat Endeksi (TÜFE) ile Yurt İçi Üretici Fiyat Endeksi (Yİ-ÜFE) verilerini açıklayan Türkiye İstatistik Kurumu'na (TÜİK) göre; Tüketici Fiyat Endeksi nisanda yüzde 7,25 artarken, yıllık bazda yüzde 69,97 olmuştu. Yurtiçi ÜFE nisan ayında yüzde 7,67 artarken, yıllık bazda yüzde 121,82 olarak gerçekleşmişti. Bu kapsamda enflasyon rakamları da masaya yatırılacak.

        Enflasyona birlikte fiyat artışları da değerlendirilecek. Bir önceki yılın aynı ayına göre, artışın yüksek olduğu ana gruplar ise sırasıyla, yüzde 105,86 ile ulaştırma, yüzde 89,10 ile gıda ve alkolsüz içecekler, yüzde 77,64 ile ev eşyası olmuştu.

        3

        RUSYA-UKRAYNA

        Rusya ile Ukrayna arasındaki süren savaş da Kabine toplantısının bir diğer gündem maddesi olacak. Bölgede yaşananlar, insani yardımlar ve görüşme trafiği değerlendirilecek.

        Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın toplantı sonrası Millete Sesleniş konuşması yapması bekleniyor.

        Haberi Hazırlayan: Mehmet Kerem Hançer

        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ