Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Gündem 3. Sayfa HDP Milletvekili Sebahat Tuncel, HDP Parti Meclisi Üyesi Ahmet Karataş'ın, partinin Ankara İl Binası önünde saldırıya uğradığını açıkladı.

        Halkların Demokratik Partisi (HDP) Genel Merkezi'nde yaşanan bıçaklı saldırıda HDP Ankara İl Genel Meclisi üyesi Ahmet Karataş, boynuna aldığı bıçak darbesiyle ağır yaralandı.

        Olay, bu sabah HDP genel merkezinde gerçekleşti. Eşgali güvenlik kamerası kayıtlarından tespit edilen bir kişi, HDP genel merkezine geldi. Ankara İl Genel Meclisi üyesi Ahmet Karataş ile bilinmeyen bir nedenle tartışmaya başlayan saldırgan, elindeki bıçağı Karataş'ın boynuna sapladı. Saldırgan daha sonra hızla koşarak binadan ayrıldı. Ağır yaralanan HDP'li yönetici, ambulansla Numune Eğitim ve Araştırma Hastanesi'ne götürüldü.Ameliyata alınan Karataş'ın sağlık durumu iyiye gidiyor.

        SALDIRGAN YAKALANDI

        HDP PM ve Ankara İl Genel Meclisi Üyesi Ahmet Karataş'ı bıçakla yaralayan zanlı E.A yakalandı. Ankara Emniyet Müdürlüğü Asayiş şube Müdürlüğü ekipleri, Mithatpaşa'daki parti binası önünde Karataş'ı bıçakla yaraladığı iddia edilen E.A'yı, Altındağ'da akrabasının evinde gözaltına aldı.Gazi Mustafa Kemal Devlet Hastanesi'nde sağlık kontrolünden geçirilen ve 1986 yılı Ankara doğumlu olan saldırgan daha sonra emniyete götürüldü.

        HDP: HÜKÜMETİ BİRAN ÖNCE BU SALDIRIYI AYDINLATMAYA ÇAĞIRIYORUZ

        HDP Merkez Yürütme Kurulu, PM ÜyesiAhmetKarataş'ın bıçaklı saldırı sonrası yaralanması ile ilgili yazılı açıklama yaptı.

        HDP Merkez Yürütme Kurulu'ndan yapılan yazılı açıklama şöyle; "Günlerdir hedef gösterilen partimize yönelik bu sabah Ankara'da planlı, örgütlü bir saldırı yaşandı. Parti Meclis Üyemiz SayınAhmetKarataşbu sabah saat 09:30 sıralarında HDP Ankara İl Binasında bir kişinin bıçaklı saldırısına uğradı.Karataş'ın il binasına girişinin ardından içeri giren saldırgan PM üyemizi 6-7 yerinden bıçakladıktan sonra parti binasından kaçmıştır. SayınKarataş'ın Ankara Numuna Hastanesi Yoğun Bakım servisindeki tedavisi devam ediyor. Ankara'nın göbeğinde gerçekleşen bu saldırı, planlı, organizeli ve örgütlüdür. Açıkça partimiz hedef alınmıştır. Bu saldırı günlerdir partimize yönelik sürdürülen linç kampanyasının bir sonucu olarak yaşanmıştır. Başta hükümet yetkilileri ve bazı basın yayın organları ile kimi köşe yazarlarının günlerdir Eş Genel Başkanımızı ve partimizi, milletvekillerimizi, yöneticilerimizi hedef gösteren açıklama ve yayınları tüm uyarılarımıza rağmen kesintisiz ve sistemli bir biçimde sürdürüldü. Bu sabah gerçekleşen saldırı da tüm bu linç kampanyasının ve hedef gösterici yayınların ardından yaşandı. Bu karanlık saldırıyı ve arkasındaki odakları, bu saldırıya zemin yaratanları kınıyor ve lanetliyoruz. HDP'yi hedef gösteren Hükümeti biran önce bu saldırıyı aydınlatmaya çağırıyoruz. Saldırgan ve onun arkasındakiler derhal açığa çıkartılarak yargıya teslim edilmelidir. Bu tehlikeli gidişat karşısında hükümeti bir kez daha uyarıyoruz ve sürdürdüğü linç kampanyasından vazgeçmeye çağırıyoruz. PM Üyemiz SayınKarataş'a acil şifalar diliyor ve biran önce aramıza döneceğini umut ediyoruz. Halkımızı ve demokratik kamuoyunu bu tür ırkçı saldırılar karşısında duyarlı ve dikkatli olmaya çağırıyoruz."

        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ