Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Gündem İkna gücü yüksek hitabeti iyi dolandırıcı transfer oluyor 20 ayrı grup telefon dolandırıcılığı yapıyor

        Bedirhan ÖZYİĞİT/HABERTÜRK

        Binlerce kişinin milyonlarca lirasını alan telefon dolandırıcılarının da borsası oluştu. İnsanları telefonla kandırarak etkileyen ‘güzel sesli ve hitabeti iyi’ olan telefon dolandırıcıları artık çeteler arasında transfer oluyor. Bu kişilere yeteneğine göre yüzde 25-30 oranında pay veriliyor.

        ‘ÇİFTÇİLİK YAPMA GEL BİZE KATIL’

        Başarılı kuryelerse yüzde 3-5 oranında payla ödüllendiriliyor. Emniyet raporlarına göre, Türkiye’de 20 ayrı grup, 40-50’şer kişilik ekiplerle telefon dolandırıcılığı yapıyor. Son zamanlarda İstanbul merkezli bir grubun ‘850’yle başlayan telefon numarası kullandığı öğrenildi.

        Emniyet raporlarına giren diğer bilgilere göre tele-dolandırıcılar çiftçilik yapanların da aklını çelmeye çalışıyor. Dar gelirli çiftçiler, “Çiftçilikten elde ettiğiniz parayla geçinemezsiniz, bize katılın” denilerek ikna ediliyor. Polise yakalanan kuryelerse emniyette hep aynı ifadeleri veriyor. Kendilerini savcı veya polisin aradığını belirten kuryeler, “operasyon yapılacağını, bu yüzden polise yardımcı olmak istediklerini, kendilerinin de oyuna geldiğini” söylüyor.

        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ