Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Gündem 'Taşhiye' operasyonunun talimatını veren Oğuz Kaan Köksal kendini savundu Eski Emniyet Genel Müdürü ve AK Parti Milletvekili Oğuz Kaan Köksal: ‘Yapın’ talimatını değil ‘Başlayın’ talimatını verdim

        HABERTÜRK

        Köksal, TBMM’de bir grup gazetecinin, Emniyet Genel Müdürlüğü yaptığı dönemde başlatılan tahşiye operasyonuna ilişkin sorularını yanıtladı. Köksal talimatı doğrularken, “Polisin yaptığı adli işlemdir. Alıp götürecek adli makamlar gereği neyse kararını verecek. Onun için kimse polisi suçlamasın. Polis görevini yerine getiriyor. Polisin öncelikli görevi bunu yargıya getirmektir” dedi.

        ‘PROSEDÜR TAMAMLANDI’

        “2008’de talimatınız oldu mu?” sorusuna karşılık da Köksal, paralel yapıyı suçlayarak, şöyle konuştu: “Bu tür olaylarda yaptığımız bir işlem. Yapma talimatı değil. Prosedürlerin usulen tamamlanması önemlidir. Usuldür yani. Gerekli hazırlıklar yapılır, getirilir. Yani ‘Başlayın’ talimatıdır. ‘Yapın’ talimatı değildir. Birileri kendisini mağdur göstermek için bunu kullanıyor.” Operasyonun paralelin yaptığı bir şey olduğunu belirten Köksal, “Bu olayın iki sebebi var. Birincisi, o günkü İstihbarat Daire Başkanı o yapıda değil. Hedefe koyuyorlar. İkincisi, bizim üzerimizden kendilerini haklı göstermeye çalışıyorlar. Talimat hukuken işlem yapmayı gerektirmiyor. Kimse bunun arkasına saklanmasın, sığınmasın. Kanunsuz talimat değil, başlama talimatıdır. Sonrasında ise kanunsuz işlem yapan varsa hesabını versin” ifadesini kullandı.

        ‘KILIFI HAZIRLAMIŞLAR

        ’ Operasyonun başlatılmasıyla ilgili olarak da Köksal, “Pek çok evrak imzaladım. Bunu imzaladığımı hatırlamıyorum. Bunlar prosedürdür. İşin başlangıç prosedürüdür. Kendilerini temize çıkarmaya çalışıyorlar. Yazının altında ‘Gizli’ yazıyor. İnternete vermişler. Demek ki paralel toplama var. Bende nüshası yok. Minareyi çalan kılıfını hazırlamış” dedi.

        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ