Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Gündem "Yemininizi inkar etmeyin"

        Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Genel Başkan Yardımcısı Onur Öymen, Türkiye'de hiç bir kimsenin terörü maruz görmeye çalışmaması gerektiğini söyledi.

        CHP Afyonkarahisar İl Başkanlığı'nda basın toplantısı düzenleyen CHP Genel Başkan Yardımcısı Öymen, "TBMM çatısı altında eğer siz teröristleri maruz ve haklı görürseniz, Meclis kürsüsüne çıkarak yaptığınız yemini inkar etmiş olursunuz." diyerek DTP'lilere göndermede bulundu.

        Teröre hiçbir zaman müsamaha gösterilmesine razı olmadıklarını dile getiren Öymen, "Güney Doğu'daki insanlar bizim insanlarımız ve bizim vatandaşlarımız. Onların dertleri bizim derdimiz. Onlara sahip çıkacağız. Türkiye'nin hiçbir yerinde farklı kökenli insanlar arasında en küçük bir huzursuzluk, çekişme ve çatışma olmasını kesinlikle istemeyiz. Bizim geleneklerimizde hoşgörü var. Sade insanlar terörün sorumlusu değildir. Terörün sorumluları ile mücadele edeceksiniz. Bunun acısını masum insanlardan çıkartmayacaksınız." diye konuştu.

        Türkiye'nin terör ile mücadelede son derece ciddi bir dönemden geçtiğine değinen Öymen, Türkiye'nin bu mücadeleyi başarıyla sonuçlandırması için iktidarı, muhalefeti, basını ve sivil toplum örgütlerinin el ele vermesi gerektiğini kaydetti. Bu mücadelenin el birliğiyle yapılacağının altını çizen Öymen, "Ancak burada birinci sorumluluk hükümete ait. Biz, Hükümete tam yetki verdik. Buyurun bunun gereğini yapın." dedi.

        Hükümete verilen yetkinin bir sınırlamasının olmadığını belirten Öymen, 'şu bölgede sınır ötesi operasyon yapabilirsiniz, şu kadar yapabilirsiniz ve şu kadar askerle yapabilirsiniz' denmediğinin altını çizdi. Meclis'in üzerine düşen görevini yaptığını ifade eden Öymen, şimdi sıranın hükümette olduğunu kaydetti.

        Türk Silahlı Kuvvetleri (TSK)'nin Kuzey Irak'ta PKK'yı tamamen tasfiye edecek gücü olmadığını düşünmenin mümkün olmadığını vurgulayan Öymen, TSK'nın, NATO'nun en büyük ikinci ordusu olduğuna dikkat çekti.

        Hükümetin aldığı yetkiyi kullanırken 'TSK'nın sınırlı olanakları' gibi bir kavramın arkasına sığınamayacağını belirten Öymen, Türk milleti olarak Hükümet'ten bu yetkisini tam olarak kullanmasını beklediklerini sözlerine ekledi.

        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ