Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Gündem Berkin Elvan'a hakaret eden polis yargılanıyor

        Gezi olaylarında yaralanan ve Okmeydanı Eğitim ve Araştırma Hastanesi'nde tedavi altına alınan Berkin Elvan 11 Mart 2014'te hayatını kaybetmişti. Elvan'ın hayatını kaybetmesinin ardından izni iptal olan polis memuru U.Ç.'nin sosyal paylaşım sitesi üzerinden Elvan'a hakaret ettiği iddia edilmişti. U.Ç.'nin, Elvan'a biber gazı sıktığı öne sürülen polis memurlarını da övdüğü belirtilmişti. Polis memuru hakkında 'suçu ve suçluyu övme' suçundan 2 yıla kadar hapis istemiyle dava açılmıştı.

        İstanbul 51. Asliye Ceza Mahkemesi'nde görülmesine başlanan davada sanık U.Ç. şehir dışında görev yaptığı için duruşmaya katılmazken, Elvan'ın ailesi ve avukatları salonda hazır bulundu. Duruşmada, Gezi olaylarında hayatını kaybeden Hasan Ferit Gedik ve Mehmet Ayvalıtaş'ın yakınları da destek için hazır bulundu.

        Duruşmada söz alan şikayetçi Selin Aksoy, "Berkin Elvan'ın manevi ablasıyım. Polis memurunun Facebook üzerinden yazdığı iletilerin kabul edilemez. Sanık hakkında görevi kötüye kullanmak ve diğer suçlardan da şikayetçi olduk. Bu suçlardan dava açılmadı. Şikayetimiz devam ediyor" dedi.

        Duruşmada söz alan Berkin Elvan'ın babası Sami Elvan ise, çocuğunun ölümü nedeniyle sıkıntılı günler geçirdiklerini belirtti.

        "EN AĞIR ŞEKİLDE CEZALANDIRILMASINI İSTİYORUM"

        Sanık polis memurunun Facebook'ta bu şekilde yazılar yazdığından haberi olmadığını ifade eden baba Sami Elvan, "Gelenimiz gidenimiz çoktu. Sağolsun arkadaşlar bizim için takip etmiş. Ben onların söylemesi üzerine öğrendim. Bu yazıları yazan sanık polis memurudur. Eğer böyle bir hakaret edilmişse bu insanın ölüye bile saygısı yok. Ben bugüne kadar kimseye en ufak bir hakaret bile etmedim. Bu şekilde yazılar yazdıysa en ağır şekilde cezalandırılmasını istiyorum. Ayrıca sanığın diğer suçlardan da cezalandırılmasını talep ediyorum" dedi.

        Berkin Elvan'ın annesi Gülsüm Elvan da eşinin beyanlarına katıldığını söyledi.

        "SANIK PATOLOJİK BİR VAKADIR"

        Daha sonra söz alan avukat Şerif Özgür Urfa, iddianamenin özensiz bir şekilde hazırlandığını öne sürerek, "Berkin hayatını kaybettiği gün bu insan Facebook'tan ağza alınmayacak lafla etmiştir. Sanık 14 yaşındaki bir çocuğun ölümünden keyif alan, mutluluk duyan patolojik bir vakadır. Sanık bu Facebook hesabında üniformalı özel fotoğraflarını paylaşmıştır. Hiçbir polisin özel fotoğrafları ele geçirilemez. Bu dosyanın peşini bırakmayacağız" diye konuştu.

        Mahkeme duruşmaya katılmayan sanık polis memurunun görev yaptığı Karaman'dan talimatla ifadesinin alınmasına karar verdi.

        "FACEBOOK HESABI BENİM DEĞİL"

        Savcılık aşamasında ifade veren polis memuru U.Ç., hakkındaki suçlamaları reddederek, "Söz konusu Facebook hesabı benim değildir. Bu sayfada yer alan paylaşımların hiç biri bana ait değildir. Beni zor durumda bırakmak isteyen, meslekten el çektirmek isteyen birilerinin yaptırmış olabileceğini düşünüyorum. Bu olaylardan dolayı sosyal ve görsel medyada hakkımda çeşitli haberler yapıldı, hedef gösterildim. Bu konulardan dolayı psikolojim bozuldu" demişti.

        "TEMENNİM ADALETİN GÖREVİNİ YAPMASI"

        Duruşmanın ardından adliye önünde avukatları ile birlikte açıklama yapan Baba Sami Elvan, "Bütün Berkin'lere, bizlere hakaret eden bu kişi hakkında mahkememiz vardı. Bu kişinin hak ettiği cezayı alacağına inanıyorum. Karaman'a atanan bu kişinin gerekli cezayı alacağına inanıyorum. Temennim adaletin görevini yapması" dedi.

        Avukatları ise, "Sanık polis memurunun ve peşini bırakmayacağız. Adaletin tecellisi için çalışacağız" diye konuştu.

        İHA

        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ