Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Gündem İstanbul Altın Boynuz’a belgesel, Haliç Belgeseli, Altınboynuz Belgeseli

        Kurthan DEMİR / HABERTÜRK

        Altın Boynuz” olarak da bilinen Haliç’in öyküsü belgesel filmle anlatıldı. Eyüp Belediyesi tarafından çekilen “Bir Masal Denizi: Haliç” belgeselinde, Haliç’in ilk çağlardan bugüne olan öyküsü anlatılıyor. Belgeselde, Haliç’in asırlardır geçirdiği tarihi ve sosyal değişimler yer alıyor.

        Çekimleri 1 yılda tamamlanan belgeseli, senaryosunu da yazan İsmail Kılıçarslan yönetti. “Bir Masal Denizi: Haliç” adını taşıyan belgeselde, Fatih Sultan Mehmed’in İstanbul’u kuşatması sırasında Bizans’ın Haliç’e çektiği zincir, Beyaz Rusların gelişi, Eyüp Sultan Kabri’nin bulunuşu, Latin istilası, Fatih’in yürüttüğü gemiler gibi yüzyıllar boyunca yaşanan önemli olaylar da ele alınıyor. Belgeselde Haliç’te son 15 yıldaki temizleme çalışmalarına de yer veriliyor.

        Canlandırma sahneleri, temizlik çalışmalarında kaydedilen videolar, eski fotoğraflar, havadan ve sualtından yapılan Haliç çekimleri, 3 boyutlu animasyonlar ve önemli isimlerle söyleşiler de barındıran 1 saatlik belgesel, internet ortamında da İstanbullularla buluşacak.

        Eyüp Belediye Başkanı Remzi Aydın, Haliç’in Eyüp için ayrı bir güzellik, bir doğal miras olduğunu belirterek, “İstedik ki bu masal denizi Haliç’in, bir başka adıyla Altın Boynuz’un ilk çağlardan bugüne; bilinmeyen olağanüstü öyküsü bir belgesel titizliğinde gün ışığına çıksın. İşte bu belgesel ile bugünden yarınlara ‘Bir Masal Denizi: Haliç’ izlenebilsin istedik” dedi. Başkan Aydın, belgeseldeki katkıları için geçen dönem belediye başkanlığı görevini yürüten İsmail Kavuncu’ya teşekkür etti.

        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ