Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Gündem Politika Başbakan Ahmet Davutoğlu: Meydanı onlara bırakmayız Başbakan Davutoğlu'ndan Netanyahu eleştirilerine yanıt

        Paris'te katıldığı teröre karşı yürüyüşte Netanyahu'nun da bulunmasına yönelik eleştirilere ilişikin konuşan Başbakan Davutoğlu, " Neden Netanyahu ile birlikte yürüdüğümüzü soruyorlar. Biz meydanı onlara bırakmayız. İnsanlık neredeyse biz orada olacağız. Bizim orada olmamız ne kadar samimi ise İsrail Başbakanı’nın orada olması o kadar gayri samimidir. Avrupa'ya mesajımız şuydu. Biz Avrupalıyız, Avrupa'nın meselesi bizim meselemizdir. İslam Avrupa'nın asli unsusudur. 45 milyon insan yaşıyor. Biz bunu en güçlü şekilde haykırmak için Paris'teydik." dedi.

        Davutoğlu'nun açıklamalarından öne çıkan satır başları;

        "ALLAH ŞAHİT OLSUN Kİ..."

        Biz yetimlere, mazlumlara sahip çıktık ve onları sahiplenmeye devam edeceğiz. Allah şahit olsun ki bu devlette bu kudret varken kapımıza geleni kendi evladımızdan ayırmayacağız.

        PARİS'TE DÜZENLENEN TERÖRE KARŞI DEV YÜRÜYÜŞ

        Geçtiğimiz haftanın en önemli olayı Paris'teki terör olayıydı. Yürüyüş birçok açıdan önemliydi. Teröre karşı sesimizi yükselttik. Üç açıdan önemliydi. Kürsel mesaj, Avrupa kıtasına verdiğimiz mesaj, Avrupa'da yaşayan Müslümanlara verdiğimiz mesaj.

        Böyle terörü İslam terörü diye adlandırılmasına izin vermeyiz. Biz teröre karşı çıktık ve karşı çıkmaya devam edeceğiz. Kim olursa olsun, nerede yapılmış olursa olsun her türlü teröre, zulme karşı çıkmaya devam edeceğiz. Devlet terörü uygulayanlara da sesimizi yükseltmeye devam edeceğiz. Susmayan tek ülke Türkiye Cumhuriyeti, susmayan tek hareket Ak Parti oldu.

        Bir gün Gazzeli çocuklar için, Mescid-i Aksa'da şehit edilenler için, Suriye için liderler omuz omuza yürürse o zaman dünyaya barış gelir. Biz tek yürekle konuşmaya devam edeceğiz. Bizim yüreğimiz insanlık vicdanının yüreğidir.

        "MEYDANI ONLARA BIRAKMAYIZ"

        Neden Netanyahu ile birlikte yürüdüğümüzü soruyorlar. Biz meydanı onlara bırakmayız. İnsanlık neredeyse biz orada olacağız. Bizim orada olmamız ne kadar samimi ise İsrail Başbakanı’nın orada olması o kadar gayri samimidir.

        Avrupa'ya mesajımız şuydu. Biz Avrupalıyız, Avrupa'nın meselesi bizim meselemizdir. İslam Avrupa'nın asli unsusudur. 45 milyon insan yaşıyor. Biz bunu en güçlü şekilde haykırmak için Paris'teydik. Avrupa'da en büyük tehlike yabancı düşmanlığıdır, ırkçılıktır.

        "YALNIZ DEĞİLSİNİZ MESAJI VERDİK"

        Avrupa’da yaşayan vatandaşlarımıza “Yalnız değilsiniz, arkanızda Türkiye Cumhuriyeti Devleti var” mesajı verdik. Bu saldırıyı yapanlar kimlerin piyonları ise en büyük zararı İslam’a verdi. Biz insanların tümünün doğuştan masum olduğuna inanırız. Tercihleri ile iyi ya da kötü olabilirler. 11 Eylül sonrasından dünyada öyle bir hava estirdiler ki adı Muhammed, Ahmet, Hasan, Hüseyin olan potansiyel suçlu gibi muamele gördü. Biz Fransa’da bulunarak vatandaşlarımıza kolektif suç ithamını önledik. Başınızı öne eğmeyin. Ahmet, Muhammed ismiyle gurur duyun.

        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ