Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Gündem 3. Sayfa İzmir'de banliyö treninde elektrik patlaması

        HABER MERKEZİ/İZMİR

        İzmir şehir içi raylı ulaşım sistemi İZBAN treni seyir halindeyken Hilal-Alsancak istasyonu arasında bir vagondaki elektrik panosunda patlama meydana geldi. Arıza nedeniyle tren otomatik olarak durdu, kapılar açıldı. Yolcular panikle yakın olan Alsancak Garı'na koştu. Olayda 2'si kadın 5 kişi hafif yarandı. Yaralılardan yaşlı bir kadının, arbedede trenden atlaması nedeniyle ayağının kırıldığı bildirildi.

        Olay dün (cuma) saat 14.30 sıralarında meydana geldi. İddiaya göre trene elektrik veren kataner sisteminde meydana gelen arıza ikinci vagondaki elektrik panosunda kıvılcımlanmaya neden oldu. Arıza nedeniyle tren otomatik olarak durdu, kapılar açıldı, yolcular panikle yakın olan Alsancak Garı'na koştu. Hilal İstasyonu'ndan Alsancak İstasyonu'na gidiş sırasında yaşanan olay nedeniyle bölgeye çok sayıda ambulans sevk edildi. Olay sırasında, 5 kişinin yaralandığı bildirildi. Alevlerden etkilenen bir kadının saçı yanarken, diğer kadının yüzünde yanık oluştuğu, bir yaşlı kadının da arbedesırasında trenden atlaması nedeniyle ayağının kırıldığı belirtildi. Diğer iki kişinin ise hafif yaralandığı bildirildi. Alsancak Devlet Hastanesi'ne kaldırılan yaralıların tedavi altına alındığı bildirildi. Olay nedeniyle bir saat ara verilen tren seferlerine tekrar başlandı.

        Alsancak Devlet Hastanesi'ne ambulansla elleri ve yüzü yanık olarak getirilen turizmci Ahmet Kılıçarslan (27), "Koşukavak semtinde bir şeyler anons edildi, İZBAN yavaşladı. Hilal'e geldiğimizde baştaki vagonları birbirine bağlayan körüklerde aniden bir ateş çıktı. Ben o sırada telefonla oynuyordum. Ellerim ve yüzüm yandı, İZBAN tıklım tıklımdı. Yanımda bulunan kızların saçları tutuştu. Ortalık toz duman oldu. Kapıları açınca insanlar trenden atlamaya başladı. Trenden atlayan birinin ayağının kırıldığını söylediler. Bir kilometre kadar yürüdüm, bir yerden çıktım ama neresi olduğunu hatırlamıyorum. Ambulansı gördüm beni alıp hastaneye getirdiler" dedi.

        İZBAN'DAN KAZA AÇIKLAMASI

        İZBAN kazayla ilgili şu açıklamayı yaptı:

        "İZBAN'a ait trende içinde çok sayıda yolcu olduğu sırada TCDD'den iki yıl önce sürücüsüyle birlikte kiralanan 10 tren setinden birinin elektrik aksamında arklanma (kıvılcımlanma) yaşandı. Trenin Alsancak İstasyonu'na girmesi esnasında meydana gelen arklanma nedeniyle, bazı yolcular paniğe kapılıp set kapılarını manuel açarak raylara inmeye çalıştı. Anons ve yönlendirmeyi beklemeden yapılan bu hareket nedeniyle, trenden atlayıp raylara düşen yaşlı bir yolcumuzun bacağı kırılırken, iki yolcumuzun ise yüzünde hafif yaralanmalar meydana geldi. İZBAN ekipleri, alevlenmenin ve yangın riskinin yaşanmadığı arklanmaya anında müdahale ederek olayı önlediler. Trafik ise kısa sürede normal akışına döndü. Trenler, üst düzey ve teknolojik güvenlik önlemleriyle donatılmıştır. Yolcularımızın bu gibi durumlarda mutlaka anonsları ve yönlendirmeleri takip etmelerini, raylara hiçbir şekilde inmemelerini önemle hatırlatırız" dedi.

        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ