Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Gündem 3. Sayfa buket yalıser Mide küçültme ameliyatı oldu, 10 gün sonra öldü

        Göksel GÜRSOY/HABERTÜRK

        Olayla ilgili doktoru suçlayan ve suç duyurusunda bulunan Buket Yalıser'in yakınları ameliyatı yapan doktor hakkında suç duyurusunda bulundu.

        Çerkezköy'de yaşayan ve130 kilo olan 27 yaşındaki Buket Yalıser, 10 gün önce özel bir hastanede ‘Mide küçültme ameliyatı' oldu. Ameliyatın ardından 10 gün yoğun bakımda kalan Yalıser, iddiaya göre akciğer yetmezliğinden yaşamını yitirdi. Yalıser'in yakınlarına fıtık ameliyatı olacağını söylediği öğrenildi. Gerçeği öğrenen genç kadının yakınları hastaneye ve ameliyatı yapan doktora tepki gösterdi. Polisin geniş güvenlik önlemi aldığı hastanede, savcılık tarafından hayatını kaybeden Buket Yalıser'in cesedinde otopsi yapılırken, genç kadının yakınları da suç duyurusunda bulundu.

        Ameliyatı yapan Opr. Dr. Nurullah Burak Korkmaz, yaptığı açıklamada kendisinin bir ihmali olmadığını ve ameliyatın risklerine hastaya anlattığını belirterek, "Buket Yalıser ve eski eşi Mustafa Öztürk yaklaşık bir ay kadar önce geldi. Hasta ve eşi olduğunu söylediği bir kişi bir ay kadar obeziteye bağlı şikayetten dolayı geldi. Mide küçültme ameliyatı olmak istediğini söyledi. Ben de şikayetlerini dinledikten sonra kendilerine gerekli bilgilendirmede bulundum. Kendisine her şey anlatıldı" dedi. Öncelikle bu ameliyatın riskli bir ameliyat olduğunu, ameliyata bağlı olarak akciğer yetmezliği gibi daha başka yaşanabilecek tüm sorunları anlattığını ifade eden Korkmaz "Her hastada bu tür ameliyatlarda akciğer yetmezliği olabilir. Bu ister 5 yaşındaki çocuk olsun ister daha büyük biri olsun, risk vardır" dedi. Ameliyattan 10 gün sonra hayatını kaybeden Yalıser'in kesin ölüm nedeni, Adli Tıp Kurumu'nda yapılacak olan otopsinin ardından netlik kazanacak.

        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ