Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Gündem 3. Sayfa Başkentte anne dehşeti! Oğlunu boğarak öldürdü Başkentte dehşet Oğlunu ölüme böyle götürdü

        Kepçe kulak ameliyatı olan oğlu O.’yu hastane tuvaletinde boğarak öldüren N.S., “Ameliyat sonrası yara bere içindeydi. Aynaya bakamıyordu. Bunalıma girdi. Ne yaptığımın farkında değilim” dedi.

        Ankara’daki olay; Gazi Hastanesi Kulak Burun Boğaz Servisi’nde meydana geldi. N.S., sömestr tatilinden de yararlanarak 10 yaşındaki oğlu O.S.’yi otoplasti (kepçe kulak) ameliyatı için Gazi Hastanesi’ne yatırdı. Ameliyat başarılı bir şekilde sonuçlandı. N.S. önceki gece hastanede taburcu öncesi nekahat devresini geçiren oğlunu tuvalete götürdü. Genç kadın burada küçük O.’yu boğarak öldürdü. Daha sonra hastane önündeki caddeye çıkarak kendisini araçların önüne atan kadın başarılı olamayınca hastaneye dönerek oğlunu öldürdüğünü söyledi. Kadının sözleri üzerine hemen harekete geçen hastane çalışanları tuvalette çocuğun cesediyle karşılaştı. Hastane polisi N.S.’yi gözaltına alırken çocuğun cansız bedeni ise otopsi yapılmak üzere Adli Tıp Kurumu’na götürüldü.

        ‘AYNAYA BAKAMIYORDU’

        N.S.’nin emniyetteki ilk sorgusunda, “Oğlum ameliyat sonrasında yara bere içerisindeydi. Aynaya bakamaz olmuştu. Bunalıma girdi. Tuvalete kendi başına gidemiyordu. Tuvalete ben götürüp getiriyordum. Onun bunalımlı hali nedeniyle ben de bunalıma girdim. Ne yaptığımın farkında değilim. Sonrasında kendimi de öldürmek istedim ama başaramadım” dediği belirtildi.

        Gazi Hastanesi Başhekimi Prof. Dr. Kadriye Altok, olaydan dolayı kendisinin çok üzüldüğünü belirterek olayı anlattı. Prof. Dr. Altok, "Dün gece saat 02.00 civarında KBB servisinde yatarak tedavi gören bir hastayı başında refakatçi olarak bekleyen annesi hastanenin zemin katındaki bayan tuvaletine götürerek en sondaki odada boğarak öldürmüş. Daha sonra hastaneden çıkarak Konya yolunda araçların önüne atmış kendisini. Bunları kendi ifade etmiş. Acil servise başvurmuş ve çocuğunu öldürdüğünü itiraf etmiş. Acil mavi kod çağrısı yapılarak hızlıca ekipler ilgili yere ulaşmış ancak çocuğu kurtaramamışlar. Son derece üzücü bir olay. Daha önceden annenin böyle bir psikiyatrik sorunu olmadığını en azından bizim hastanemizde olmadığını kayıtlarımızda araştırarak gördük. Klinik çalışanlarının değerlendirlemelerini istedik, çocuğuna son derece ilgili bir anne olduğunu beraber dolaştığını ifade etti sorumlu hemşire. Son derece üzgünüz" dedi.

        Çocuğu ameliyat eden Prof. Dr. Metin Yılmaz, çocuğun Cuma günü ameliyat olduğunu ve hastanın bakımlarının rutin şekilde yapıldığını söyledi. Bugün itibariyle çocuğun taburcu olmasının planlandığını belirten Prof. Dr. Yılmaz, "Kepçe kulak ameliyatı olmuştu. Annesi çocuğun okulda başarısını ve ilişkilerini etkileyen kepçe kulak problemi olduğunu söylemişti. Biz de yarı yıl tatilinde ameliyatı planladık. Herhangi bir sorun yoktu gayet başarılı bir ameliyat olmuştu" dedi. Prof. Dr. Yılmaz anne Nurhan S.'nin 10 yıl önce kendi hastası olduğunu ve o dönemden bu döneme herhangi bir sağlık sorunuyla karşılaşmadığını ifade etti.

        İHA

        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ