Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Gündem Politika Başbakan Ahmet Davutoğlu, Ordu'da CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu'na yönelik eleştirilerde bulundu

        Başbakan ve Ak Parti Genel Başkanı Ahmet Davutoğlu, Ak Parti Ordu İl Kongresi'nde partililere hitap etti. CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu'nun iç güvenlik paketiyle ilgili eleştirilerine yanıt veren Davutoğlu, "Kılıçdaroğlu meraklıysa gösterilere maskeyle gitsin. Halkı tahrik ederek meydanlara çıkarlarsa aynı kurallar onlar için de geçerli" dedi.

        İşte Davutoğlu'nun konuşmasından önemli satır başları:

        - Kemal Kılıçdaroğlu'nun partisi lime lime dökülüyor. Ama milletin yolundan giden yok. Hala Şişli Belediyesi'ni çözemediler. Birbirlerine saldırıyorlar.

        'PENSİLVANYA'YA VURUNCA KILIÇDAROĞLU DİNLİYOR'

        - Pensilvanya'ya vurduğumuzda Kılıçdaroğlu, ona vurduğumuzda Pensilvanya dinliyor.

        - Devlet Bahçeli de Kırşehir'e gitti ve 'Nefesiniz ensenizde dedi'. Niye biliyormusunuz, çünkü bizi hep arkadan takip edecekler. Ama onların hayalleri bizim gerçeklerimize ulaşamaz. Ne Kılıçdaroğlu ne Bahçeli ne Demirtaş ne de Pensilvanya'nın tuzakları Türkiye'nin hayallerinin gerçekleşmesine engel olamayacak.

        'NEDİR SİZİ RAHATSIZ EDEN, SÖYLEYİN'

        - İç güvenlik paketini Meclis'e sunduk diye sinir uçlarına dokunmuş gibi hepsi ayağa kalkıyor. Bu yasa bu hafta görüşülmeye başlanacak. Bu yasanın tek hedefi vardır Türkiye'nin huzurunu bozacak hiçbir provokatöre fırsat tanınmaması. Hadi Kılıçdaroğlu'nu anladık o Gezi provokatörü sende mi molotofu savunuyorsun Bahçeli?

        - 'Bu paket özgürlükleri kısıtlayacak' diyorlar. Kılıçdaroğlu, Demirtaş, Bahçeli, paketi okuduysanız sizi ne rahatsız ediyor söyleyin. Nedir pakette olan molotofla kimse gösteri yapamayacak. Bunu nesine karşı çıkıyorsunuz.

        'SOKAKLARI VANDALLARA TERK ETMEYİZ'

        - Niyetiniz gösteri meydanlarına molotof kokteyliyle girmek mi? O molotof kokteyliyle gencecik kızlarımız yanmıştı. Molotof kokteyli ile kimse gösteri yapamayacak.

        - 'Yüzlerine maske takmada ne var' diyorlar. Kılıçdaroğlu meraklıysa gösterilere maskeyle gitsin. Halkı tahrik ederek meydanlara çıkarlarsa aynı kurallar onlar için de geçerli. Bu ülkenin sokaklarını vandallara terk etmeyeceğiz.

        'HEPSİNE BONZAİ TARAFTARI DİYECEĞİZ'

        - Kılıçdaroğlu, kendine güveniyorsan halkı sokağa değil sandığa çağır.

        - Meclis'te bu yasayı engellemeye kalkarlarsa onlara bonzai taraftarları diyeceğiz. Herkes bir sınav yaşacak. Kim vandalların yanında kim karşısında ortaya çıkacak.Bonzai Bahçeli, bonzai Kılıçdaroğlu, molotof Bahçeli, molotof Kılıçdaroğlu, unvanları bu olacak.

        - Bu ülkeyi bir daha kimse namerde muhtaç edemeyecek. Türkiye'yi dünyanın önce ülkelerinden biri haline getiriyoruz.

        - Nasıl Suriye'deki Esad kardeşlerimize zulümle saldırdığında sesimizi yükseltmişsek. Arakan'da Müslümanlar zulüm gördüğünde sesimizi yükselttiysek dünyanın neresinde olursa olsun İslam karşıtlığına karşı da sesimizi yükselteceğiz. Dünyayı bir samimiyet testine çağırıyoruz. Fransa'da teröre karşı yürüyüş olduğunda Paris'te ben de vardım. Şimdi sınav vaktidir. Aynı kararlığı Avrupa'dan ABD'den BM'den beklemek hakkımızdır.

        YENİ STAT YAPILACAK

        - Ordu-Giresun havalimanını inşallah açıyoruz. Karadeniz'in bütün yaylalarını birleştireceğiz. Ordu çevreyolunun yüzde 60'ını tamamladık, 10 kilometresi tünellerden oluşuyor.

        - Orduspor'a yeni Ordu stadını yapıyoruz inşallah. Akdeniz-Karadeniz yolunu da en kısa zamanda tamamlayacağız.Üniversitemizi 2006'da kurduk. Ordu'nun eğitim ihtiyaçları neyse karşılayacağız.

        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ