Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Gündem Politika Devlet Bahçeli 'dört işlem'le siyasi analiz yaptı

        Saliha ÇOLAK/ANKARA

        MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli partisinin 21 Mart Büyük Kongresi’ni Nevruz’un “Yeni Diriliş” teması üzerine kurduklarını söyledi. MHP muhabirleriyle yemekte bir araya gelen Bahçeli şu mesajları verdi:

        KÜPTEN KAREDEN ANLARLAR: Biz ‘elips’ dedik anlamadılar. Onlar küpten, kareden, daireden anlarlar. Bütün ilkokul mezunlarının bildiği bir dört işlem vardır. Toplama, çıkarma, bölme, çarpma. 1-1:0, 1/1:1, 1X1:1, 1+1:2. Yani ancak çarpma ve toplama ile çoğalabiliriz. Bizim siyasette yapacağımız bölme ve çıkarma değil çarpma ve toplama olacaktır.

        İÇ GÜVENLİK PAKETİ:Kimse haddini aşmamalı. MHP’yi İmralı canisinin mesafesine almamalı. Bizi İmralı’da yaşayanla aynı kabın içerisinde yorumlamak, klasik AKP terbiyesizliğidir.

        SEÇİM İTTİFAKI: Bizim aldığımız bir teklif yok. İttifak ile de bir yere varılacağı şu günkü ortamda mümkün gözükmüyor. Çünkü ittifaka temel teşkil eden unsurların samimiyet derecesinde bir zafiyet gözüküyor. Bunları hesaba katmak lazım.

        SABIR LAZIM: Yılların Marksist-Leninist temelli bir siyasi kurumu, son zamanlarda büyük bir Atatürkçü olarak ortaya çıktı ve İşçi Partisi’ni, ‘Vatan için birlik’ sloganıyla yeniden yapılandırmaya çalışıyorlar. Milliyetçiler orada, solcular orada, muhafazakârlar orada. Bu kadar gelişmenin olduğu ve bulanık bir su halini almışken, bardaktaki saf suyu nasıl bulup çıkaracaksınız? Sabırla beklemek lazım.

        15 ŞUBAT UYARISI

        Bahçeli, yazılı bir açıklama yaparak, Öcalan’ınyakalanmasının yıldönümü olan bugünbir tahrik kampanyasının tezgâhlandığını belirterekuyarılarda bulundu. Bahçeli, “Planlananolayların şimdiden önü alınmazsa, unutulmasınki AKP bunun vebaline katlanmak durumundakalacak ve milli öfkenin hedefi olacaktır. 15Şubat’ta mutlaka sağduyu hâkim olmalı. Milliyetçi-Ülkücü Hareket her zaman olduğugibi bütün tahrik ve oyunlara kapalı ve mesafeliduracaktır. Hiçbir dava arkadaşımız olasıkavga ve gerilimin içinde, kıyısında, köşesindebulunmayacak, sabır ve metanet çizgisindenayrılmayacaktır” ifadesini kullandı.

        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ