Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Gündem Taksim'de Özgecan Aslan eylemi düzenlendi

        İstiklal Caddesi'nin Taksim Meydanı girişindeki bir fast food restoranının terasına çıkan ve kendilerini "Anarşist Kadınlar" oluşumu olarak tanıtan 5 kişi, "Katledilen kadınlar ve Özgecan isyanımızdır" yazılı pankart açtı.

        Gruptakiler bir süre "Özgecan Aslan isyanımızdır", "Katledilen kadınlar isyanımızdır" ve "Kadınız, öfkeliyiz, peşinizdeyiz" şeklinde slogan attı.

        Eylemci gruba restoran önünde toplanan vatandaşlar da destek verdi. Vatandaşlar ile eylemci grup karşılıklı "Yaşasın kadın dayanışması" sloganı attı.

        Gruptan pankartı kaldırmasını isteyen polis ekipleri, olumsuz yanıt alınca müdahale ederek pankartı kaldırdı.

        Bu sırada aşağıda bulunan bir başka eylemci, "Kadınlar olarak direnmemizden, isyan etmemizden korkuyorlar. Biz özgürlüğümüzü ve yaşamayı istiyoruz. Ama bunu bize reva görmüyorlar. Bunu dillendirince bizi gözaltına alıyorlar. Korkuyorlar bizden. Yaptığımız eylemi doğru görmüyorlar, bizi gözaltına almak istiyorlar" şeklinde konuştu.

        Vatandaşlar, açıklama yapan eylemciye alkış ve sloganlarla destek verdi.

        Pankart açan gruptan bir kişi de "Biz kadınlar yaşamımız boyunca direnerek yaşadık. Zannediyorlar ki biz susacağız. Kadınlar susmayacak" şeklinde bağırdı.

        Polis ekipleri, gruptakilerden, eylemi sonlandırarak aşağı inmelerini istedi. Yaklaşık 20 dakika süren ikna çabalarına rağmen eylemi bitirmeyen grup üyeleri gözaltına alındı.

        Gözaltına alınan eylemciler, restoran önüne getirilen araca kadın polisler tarafından bindirilerek polis merkezine götürüldü. Eylemcilerin araca bindirildiği sırada gruba destek verenler polise tepki gösterdi.

        AA

        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ