Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Gündem Politika MHP Grup Toplantısı'nda konuşan Bahçeli, "Bizim HDP ile yan yana gelmemiz kıyamette bile olmayacak bir şey." dedi.

        HABERTURK.COM

        MHP lideri Devlet Bahçeli, Özgecan Aslan cinayeti üzerinden AK Parti'ye ve Başbakan Davutoğlu'na seslendi. Bahçeli, " Maden idam cezasına ihtiyaç vardır o zaman AKP’nin önüne geçen, elini tutan yoktur. İktidara sesleniyorum. Hadi buyurun idam cezasıyla ilgili düzenlemeyi hemen hazırlayın, harekete geçin de ne kadar dürüst ve sözünüzün eri olduğunuzu görelim." dedi.

        İşte Bahçeli'nin konuşmasından önemli satır başları;

        İŞSİZLİK RAKAMLARI

        AKP yakın yandaş, hısım, dünür ve akrabalara iş bulma bunları işe sokma hususunda beceriklidir. AKP kul hakkını yemede, insan şeref ve onurunu çiğnemede rakipsizdir. MHP işsizliği yenecek azme sahiptir. Gelir dağılımdaki korkunç adaletsizliği giderceğiz. Aç ve açıkta kim varsa elinden tutacağız. Elimizi uzatıp gönlümüzü açacağız. Orta sınıfa soluk aldıracağız. Zenginden fakire doğru gelir transferi sağlayacağız. İşsizlik ödeneğinden yararlanma şartlarını esnetmeyi, 4/C'lilere kadro vermeyi, taşeron işçileri kadrolu yapmayı, emeklilikle yaşa takılanlarla ilgili biriken sıkıntıları gidermeyi, ihtiyaç sahibi her aileden en az bir kardeşimize iş imkanı sağlamayı, kamuda boş kadrolara atama yapmayı, üniversiteyi bitirmiş evlatlarımızın yüzünü güldürmeyi mutlaka başaracağız, yapacağız. Bizde teslimiyet yoktur, işsizliğe teslim olmayacağız. Adaletli bölüşüm bizim işimizdir.

        YAŞAM MEMNUNİYETİ ARAŞTIRMASI

        Türkiye'nin mutluluk konusunda kutuplaşması hayra alamet görülmeyecektir. Milyonlarca insanımız sefalet şartlarında yaşarken kaçak saraya sessiz kalmak mümkün müdür? Fakir fukaranın hakkına göz dikmek hangi ahlaka sığacaktır?

        “ERDOĞAN GÖÇMEN KUŞLAR GİBİ”

        Terlemek isteyen Erdoğan Latin Amerika’nın sıcağını bulunca terlemiştir. Erdoğan ve Davutoğlu milletimizin sırtından geçiniyor. Erdoğan milletimizin sayesinde dünya turu atmakta gökyüzünden inememekte kıtalararası turizm şirketi gibi çalışmaktadır. Erdoğan göçmen kuşlar gibi oradan buraya uçmuştur da milletimizin hangi ihtiyacını karşılamıştır. İşsizlik mi yavaşlamış, ülkemizin gücü mü artmıştır? Kimse bize hikaye anlatmasın. Bizim karnımız boş laflara toktur. Erdoğan bizi de hedef koyarak ‘proje yok, vizyon yok, hayal desen yok’ diyerek sanki aktif siyaset içindeymiş gibi zırvalamıştır. Hırsızlık vizyon ihanet misyonsa biliniz ki ne böyle vizyonumuz ne de misyonumuz vardır. Erdoğan aynanın karşısına geçip çalanlardan bahsederse daha samimi ve sıcak olacaktır. Erdoğan 17-25'în şifrelerini anlatırsa doğru iş yapmış sayılacaktır.

        “İDAM GELSE DE ŞİDDET DURMAYACAKTIR”

        Uzunca süredir toplumsal şiddet artmaktadır. Mersin’de 20 yaşındaki Özgecan kızımızın hunharca katledilmesi bizi hüzne boğmuştur. Bu cinayete yurt çapında tepki gösterilmiştir.Herkes Özgecan için ağlamıştır. Kadına, kıza, çocuklara yönelik şiddet niçin bu denli yaygınlaşmıştır? Hayatın olağan akışı içinde masum bebekten azılı canavar yetişmenin sırrı nedir? İdam getirilse de şiddet durmayacaktır.Kadına şiddet facia ve felaket ötesidir. Kadın cinayetleri çoğalmıştır. Kadına şiddeti önlemek için kanun çıkartılmış bir netice doğurmamıştır.2008'den bu yana kadın cinayetleri yüzde 1400 arttı. Cinayetlerin önüne geçilmemiştir, saldırıların arkası kesilmemiştir. Peki yanlış ve zafiyet nerededir? Vahşet dili niçin bu kadar hakim?Hukuk askıda adalet kenarda ise suç patlamaktadır.Herkes idam cezası ile ilgili yorum yapmaktadır. AKP toplumsal tepkiye eritmek, itirazları emmek için idam tartışmalarının önünü açmaktadır.

        "HADİ BUYURUN İDAM CEZASIYLA İLGİLİ DÜZENLEMEYİ GETİRİN"

        Maden idam cezasına ihtiyaç vardır o zaman AKP’nin önüne geçen, elini tutan yoktur. İktidara sesleniyorum.Hadi buyurun idam cezasıyla ilgili düzenlemeyi hemen hazırlayın, harekete geçin de ne kadar dürüst ve sözünüzün eri olduğunuzu görelim.

        Ana kaynak kurutulmazsa istediğiniz kadar dar ağacı kurun, ceza yağdırın bu durumdan kurtulmayacaktır. Asıl mesele hukukun doğru uygulanmasıdır.

        "AKP İMRALI CANİSİNE UMUT BAĞLAMIŞTIR"

        Siyasal bölücüler AKP'yle ortak açıklamadan söz ediyor. AKP İmralı canisine, bir katile umut bağlamıştır bu ne utanmazlık, kepazeliktir. PKK'nın silah bırakması tek bir şartla mümkün Türkiye'nin çatır çatır bölünmesidir. AKP-PKK koalisyonu milletimizin umutlarıyla oynayacak. HDP'nin parti olarak seçimlere girmesi ise sürdürülen pazarlıklara göre belli olacak. Mit Müsteşarı'nın siyasete taşınması İmralı-Kandil ortak talebidir. Ne silah bırakan görülecek, ne terörden vazgeçen olacak. Türk milleti bu sahneleri defalarca izlemiştir. Erdoğan ve Öcalan başkanlık sisteminde söz kesmiş bölücü çevrelerden gelen mesajlar bunu doğrulamıştır. Cumhurbaşkanlığı koltuğunda oturan, PKK’ya varlığını adamış, ruhunu ipotek ettirmiştir. Davutoğlu kıvraklıklar göstermekte, Erdoğan uçan sarayı ile gezmektedir. Türk milleti teröre dur diyecek, kuvveti kendi bağrından çıkaracaktır. Bu millet bölünmeyecektir, teminatı MHP'dir.

        "KIYAMETTE BİLE OLMAYACAK BİR ŞEY"

        Paketin güvenlik kaygısıyla hazırlanmadığı açıktır. Güvenliğimizi tehdit eden her harekete karşı hukukun yaptırımı vardır. Davutoğlu bizi HDP ile aynı hedefe sokmuştur. Sayın Başbakan kendini fazla zorlama, yorulma. Kimin HDP'nin kuyruğu, kimin PKK'nın uşağı olduğunu milletimiz bilmektedir. Bizim HDP ile yan yana gelmemiz kıyamette bile olmayacak bir şey.

        "DAVUTOĞLU VAR GİT İŞİNE"

        Ama siz ve saraydaki haminiz, HDP’nin çanağında tıka basa yiyeli çok seneler olmuştur. Sayın Davutoğlu senin sağ gözün İmralı canisi ise sol gözün 17-25 Erdoğan'dır. Molotof ve bonzai itirafsına gelince ya haplandın da ya da tehditle söyledin. Biz senin gibi Serok Ahmet'i görmedik. Saraya vitrin süsü olmuş Ahmet'i ilk kez görüyoruz ve şahit oluyoruz. Sayın Davutoğlu var git işine bize ilişme sen saray etrafında dönmeyi dene bizim tozumuza yetişemezsin.

        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ