Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Gündem Politika Kemal Kılıçdaroğlu TDK'dan CHP'ye para aktarıldığı yönündeki iddiayı değerlendirdi

        CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu gündeme dair açıklamalarda bulundu.TDK'dan CHP'ye para aktarıldığı yönündeki iddiayı, "Hayatımda duyduğum en saçma şey" sözleriyle değerlendirdi.

        CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, Mersin'den gelen kanaat önderleriyle bir araya geldiği toplantının ardından basın mensuplarına yaptığı açıklamada, kanaat önderlerinden, Mersin'in sorunlarını ve CHP'ye önerilerini dinlediğini, karşılıklı görüş alışverişinde bulunduklarını belirtti.

        İç Güvenlik Paketi'nin görüşüldüğü TBMM Genel Kurulu'nda çıkan olayların ve AK Parti Grup Başkanvekili Mustafa Elitaş'ın açıklamalarının sorulması üzerine Kılıçdaroğlu, "AKP'nin Grup Başkanvekilinin, 'Milletvekilleri, kendi kendilerini darp ettiler' açıklaması, deli saçması bir açıklama. Böyle saçmalık olabilir mi? Bir kanun görüşülüyor, AKP milletvekilleri, diğer milletvekillerine saldırıyorlar. İnsanlık, ahlak dışı bir uygulama. Düşünceye tahammül edemiyorlar. Anlamakta zorluk çekiyoruz" dedi.

        "Anlamakta zorluk çekiyoruz derken; AKP'yi çok iyi biliyoruz ve anlıyoruz" diyen Kılıçdaroğlu, sözlerini şöyle sürdürdü:

        "İşine geldiği zaman masum, işine geldiği zaman şeytan oluyor. Orada açıkça CHP milletvekillerine yönelik saldırı, demokrasinin kaldıracağı bir saldırı değildir. Demokrasiyi bunlar henüz öğrenemediler. Düşünce özgürlüğü nedir, bunu öğrenemediler. Bu, AKP'nin gelecekte nasıl bir Türkiye düşlediğini açıkça hepimizin önüne koyuyor. Baskıyla, saldırıyla, kendi düşüncelerini kabul ettirmeye çalışıyorlar. Baskıyla, saldırıyla Parlamento'dan yasa geçirmeye çalışıyorlar. Böyle bir parlamento mu olabilir? Parlamento dediğiniz, bir tasarı, teklif gelir, oturulur uygarca tartışılır ve ondan sonra gereği yapılır. Kendi çoğunlukları var zaten, 'İçtüzüğün verdiği hakları bile kullanmayın' diyorlar bize, milletvekillerine. Milletvekillerini eğer siz böyle baskılarsanız, toplumu gerersiniz. Biz gerginlikten uzak duralım diyoruz, onlar kalkıyorlar ellerinde çekiçle, milletvekillerini dövüyorlar."

        TÜRK DİL KURUMU ÜZERİNDEN CHP'YE PARA AKTARILDIĞI İDDİASI

        "Fuat Avni mesajlaşmaları ve kaset' iddialarına ilişkin soruya, Kılıçdaroğlu, "Okuyunca ben de şaşkınlığa düşüyorum. Bu kadar büyük, deli saçması şeyler nasıl uydurulabiliyor? Onların, MİT üzerinden, açıkça söyleyeyim Milli İstihbarat Teşkilatı üzerinden oluşturulduğunu çok iyi biliyoruz. Hangi dairelerden, kaç kişinin görevlendirildiğini biliyoruz" yanıtını verdi.

        Türk Dil Kurumu üzeriden CHP'ye para aktarıldığı iddiasının olduğunu anımsatan Kılıçdaroğlu, şunları kaydetti:

        "Peki bu hükümet nerede? Niye bulmuyor bu paralarımızı? Bize versin bari. Nerede bizim bu paralarımız. 'İsviçre bankalarında paralarımız varmış'. Ya varsa bize haber versinler, hesap numarasını versinler, gidip bir an önce alalım. Gerçekten paraya ihtiyacımız var, seçimler de geliyor zaten. Hayatımda duyduğum en saçma şeyler. Havuz medyasının bir diğer özelliği haram medyası, şimdi yalan medyası oldu. Bu kadar iğrenç iftiralarla ben ilk kez karşılaşmıyorum. Ben, Ankara'da bulunduğum sırada, 'Almanya'da saunaya gidip eğlendiğim' haberleri çıktı. Bereket versin, o tarihte ben Ankara'dan İstanbul'a Türk Hava Yolları ile gidiyordum ve elimde uçak bileti vardı. Bu kadar ahlaksız insanlar. Rahmetli annem derdi ki; 'Allah bizi kuru iftiradan saklasın'. Aynen öyle, Allah bizi kuru iftiradan saklasın."

        "İKTİDARDAN GİTMEMEK İÇİN HER YOLA BAŞVURACAK"

        "7 Haziran'daki seçimlerde hile yapılacağına ilişkin bir duyumunuz, buna yönelik bir hazırlığınız var mı?" sorusu üzerine Kılıçdaroğlu, "Bütün hazırlıklarımız var. Bütün toplumu, gençleri, demokratları, kadınları, erkekleri, yaşlıları sandıklara sahip çıkmaya davet edeceğiz ve ediyoruz da. AKP iktidardan gitmemek için hür türlü yola başvuracaktır. Çünkü iktidardan gitmenin maliyetinin ne olduğunu onlar çok iyi biliyorlar. Her şeyi göze alırlar bunlar; yalanı, iftirayı, cinayetleri... Her şeyi göze alırlar, iktidardan gitmemek için her şeyi yaparlar" dedi.

        İftiraların bu kadar yoğunlaşmasının temel nedeninin, CHP'nin yükselişi olduğunu ifade eden Kılıçdaroğlu, "Ne yaparlarsa yapsınlar, neyi söylerlerse söylesinler, önümüze hangi engelleri koyarlarsa koysunlar, CHP haziran ayında iktidar olacaktır, bunu AKP'liler unutmasınlar" diye konuştu.

        AA

        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ