Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Gündem 3. Sayfa Başbakan Ahmet Davutoğlu'nun eşi Sare Davutoğlu'dan Özgecan Aslan'ın ailesine ziyaret

        Özgecan'ın ailesinin Barış Mahallesi'ndeki evine gelen Davutoğlu, anne Songül, baba Mehmet, abla Beste ve kardeşi Barış Ali Aslan ile görüşerek taziyelerini iletti.

        Basına kapalı gerçekleşen ziyarette, Başbakanlık yetkililerinden edinilen bilgiye göre, Baba Aslan, Davutoğlu'na, Allah'ın güzel kullarını kendilerine yardıma gönderdiğini ve herkesin ateşlerine bir damla su döktüğünü söyledi.

        Herkese şükran duyduğunu anlatan Aslan, "Siz zatıaliniz ve devlet büyüklerimizin tamamı her türlü eksikliğimizi, her türlü yardıma muhtaç olduğumuz sıkıntılarımızda yanımızda oldunuz. Allah razı olsun hepinizden" dedi.

        Sare Davutoğlu'nun Başbakan Davutoğlu'nun selamını ve taziyelerini iletmesi üzerine baba Aslan, "Sayın Başbakanımız tüm İslam aleminin ve tüm Türk dünyasının adeta kalkanı gibi" diye konuştu.

        Özgecan'ın farklı düşünen çok sayıda kişiyi birleştirdiğini belirten Davutoğlu, "Bir daha böyle olaylar olmasın diye inşallah büyük bir güçle çalışacağız" dedi.

        Davutoğlu, çıkışta yaptığı açıklamada, Özgecan'ın acısını paylaşmak için geldiklerini belirterek, Başbakan Davutoğlu ve tüm Türkiye'nin taziyelerini aileye ilettiklerini ifade etti.

        Aslan ailesinin vakur tavrına şahit olduklarını aktaran Davutoğlu, şöyle konuştu:

        "Kendilerini, her bir ferdi hem baba Mehmet bey, anne Songül hanım, Beste ve Barış Ali gerçekten Anadolu'nun irfan ve erdemini temsil eden çok vakur bir duruş sergilediler. Bu haliyle de tüm Türkiye'yi birleştirdiler. Biz şimdi bundan aldığımız güçle yeni Özgecanlar olmasın diye çaba sarf edeceğiz. Kendilerini tanımakla çok mutlu oldum. Elbette acımız çok çok büyük ama aile bunu çok büyük vakarla taşıyor. Bizi gerçekten çok güzel karşıladılar. Kendilerine tekrar teşekkürlerimi iletiyorum. Tüm Türkiye ve Başbakanımız adına da taziyelerimi iletiyorum."

        Davutoğlu'na ziyaretinde Aile ve Sosyal Politikalar Bakanı Ayşenur İslam, TBMM Kadına Yönelik Şiddetin Sebeplerinin Araştırılarak Alınması Gereken Önlemlerin Belirlenmesi Komisyonu Başkanı ve AK Parti İstanbul Milletvekili Alev Dedegil ile TBMM Kadın Erkek Fırsat Eşitliği Komisyonu Başkanı ve AK Parti Aksaray Milletvekili İlknur İnceöz de eşlik etti.

        AA

        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ