Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Gündem 3. Sayfa Çankırı'da sahte vali milletvekili aday adayını dolandırdı

        Alınan bilgiye göre,Çankırı'da milletvekili aday adayı olan E.Y'yi arayan bir kişi, kendisiniÇankırıValisi olarak tanıtarak, engelliler için 20 akülü araba aldıklarını ve bunun için 12 bin 500 liraya ihtiyaçlarının olduğunu söyledi.

        Bunun üzerine yardım etmeyi kabul eden E.Y, telefondaki kişinin kendisine verdiği banka hesap numarasına 12 bin 500 lira yatırdı.

        Bir süre sonra dolandırıldığını anlayan E.Y, İl Emniyet Müdürlüğü'ne başvurdu.

        Olayla ilgili soruşturma başlatıldı.

        ÇankırıValiliği'nden yapılan açıklamada ise bu tür dolandırıcılıklara karşı vatandaşların dikkatli olması konusunda uyarıda bulunuldu.

        Bazı kişilerinvaliliğin ismini kullanarak para topladığının belirlendiği vurgulanan açıklamada, şu ifadelere yer verildi:

        "Valiliğimize intikal eden bilgilerden, bazı kişilerin iş adamları ve hayırsever insanlarımızıvali,valiyardımcılarımız adına arayarak muhtaç durumda bulunan vatandaşlarımız için yardım talebinde bulundukları anlaşılmıştır. Böyle bir durumla karşılaşıldığında herhangi bir mağduriyetin oluşmaması için bu kişilere itibar edilmemesi, gerekli yasal işlemler içinValiliğimizle iletişime geçilmesi hususunda gereğini rica ederim."

        AA

        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ