Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Gündem Politika Bahçeli, yeni seçilen MYK ve MDK üyeleriyle Anıtkabir ile Türkeş'in mezarını ziyaret etti

        Saliha ÇOLAK/ANKARA

        MHP Lideri Devlet Bahçeli, genel seçime giderken partinin yönetim kadrolarını yeniledi ve merkez yönetim kurulunda (MYK) partililere hedef olarak yüzde 30’luk oy oranını gösterdi. Bahçeli dün MHP’nin 11. olağan büyük kurultayında seçilen MYK ve merkez disiplin kurulu (MDK) üyeleri ile Anıtkabir ve Alparslan Türkeş’in mezarını ziyaret etti. Bahçeli, mezarlığa makam arabası yerine parti otobüsüyle gitti.

        BAHÇELİ LİSTE SUNMADI

        Ziyaretlerin ardından çarşaf liste ile seçilen MYK toplanarak yeni başkanlık divanını seçti. Divan seçimi için MYK’da ilk kez kabin kuruldu ve ilk kez bir anahtar liste verilmeden gizli oyla seçim yapıldı. Bahçeli, MYK üyelerine bir liste sunmadı. Ancak genel başkan yardımcıları, oy kullanacak MYK üyelerine, Bahçeli’nin sadece iki genel sekreter yardımcısını değiştirmek istediğini ve yeni üyelerin de Konya Milletvekili Mustafa Kalaycı ve Genel Başkan Danışmanı Hidayet Vahapoğlu olmasını arzu ettiği bilgisini iletti. Oylama, bu doğrultuda gerçekleşti ve Genel Sekreter Yardımcıları Abbas Bozyel ile Recep Dumanlı’nın yerine Kalaycı ile Vahapoğlu seçildi. Yeni başkanlık divanı şu isimlerden oluştu: Şefkat Çetin, Semih Yalçın, Ahmet Kenan Tanrıkulu, Oktay Öztürk, Tuğrul Türkeş, Emin Haluk Ayhan, Ruhsar Demirel, Atilla Kaya, Zühal Topçu, Celal Adan, Mevlüt Karakaya, Sadir Durmaz, İsmet Büyükataman, Mustafa Kalaycı, Hidayet Vahapoğlu.

        ‘BÖLÜNME TEHLİKESİ’

        Edinilen bilgiye göre Bahçeli, MYK’da yaptığı konuşmada, yerel seçimde partinin yüzde 17 oy aldığını anımsatırken, “Bu neden yüzde 30, yüzde 40 olmasın?” hedefi gösterdi. Bahçeli, çözüm sürecinin ülkeyi getirdiği bölünme tehlikesine dikkati çekerek, bu nedenle seçimin ve seçimde MHP’nin üsteleneceği görevin önemine işaret etti.

        7 HAZİRAN'DA ŞAFAK SÖKECEK

        MHP Lideri, sabah saatlerinde Twitter’dan paylaştığı mesajda ise “Suçlular nereye kadar caka satacak, kötüler ne zaman hak ettiğini bulacak, riyakârlar daha ne kadar kazanacak? Cevabını söyleyeyim: 7 Haziran 2015 Pazar günü Türkiye’nin solgun yüzü gülecek, sararmış benzinde hilaller açacak. Türkiye kardeşliğe yürüyecek, selamete koşacak, dirliğe ve birliğe kucak açacak ve yeni bir Türk destanı için şafak sökecek, fırtına kopacak” ifadesini kullandı.

        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ