Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Gündem 3. Sayfa 2 kez ağırlaştırılmış müebbet hapse mahkum edilen kuaför Hakan Şimşekcezaevinde hap içerek intihar etti

        Neşet KARADAĞ/ HABERTÜRK

        Şimşek'in daha önce de cezaevinde iki kez intihara kalkıştığı, hastanede psikolojik tedavi gördüğü, ardından ilaç tedavisi başlatılarak cezaevine gönderildiği ve içmeyip biriktirdiği bu ilaçlarla intihar ettiği belirtildi. Şimşek'in intiharının ardından aynı cezaevinde kalan Özgecan'ın katil zanlısının intihar ettiği yönünde söylenti yayıldı, gerçek sonra ortaya çıktı.

        "ÖLMEK İSTİYORUM"

        Yüreğir ilçesine bağlı Kışla Mahallesi'ndeki DSİ TOKİ konutlarında oturan Hakan Şimşek, 22 Nisan 2014'de eşi Nazan Şimşek (45) ve kızı Ladin'i (15) öldürdükten 2 gün sonra başına silahı dayayıp intihara kalkışırken yakalanıp tutuklandı. Adana 8. Ağır Ceza Mahkemesi'nde yargılanan ve "Borcum çoktu. 'Sefil olmasınlar' diye eşimi ve kızımı öldürdüm" dedi. Şimşek, eşini ve kızını öldürdükten sonra sevgilisi S.D.'ye verdiği yüzüğün ise öldürdüğü eşinin değil, annesine ait olan yüzük olduğunu söyledi. Şimşek son sözünde ise, "Pişmanım ve vicdan azabım bana yeter. Ölmek istiyorum" dedi.

        "ÖLDÜRDÜĞÜ EŞİNİN YÜZÜKLERİNİ HEDİYE ETTİ"

        Hakan Şimşek'in yasak aşk yaşadığı S.D. ise kandırıldığını söyledi. S.D., "2009'da boşandığını söylemişti. Hamile kaldım. 28 Mart'ta erkek çocuğu doğurdum. Evlilik için işlemleri bile başlamıştık. Gayet akıllı ve zeki. Hepimizi idare etti. Olay tarihinde elinde bir valizle geldi. Gayet soğukkanlıydı. Hatta bana annesinin olduğunu söylediği 2 yüzük takmak istedi. O yüzüklerin öldürdüğü eşine ait olduğunu düşünüyorum. Hayatımı kararttı" diyerek şikayetçi oldu.

        2 KEZ AĞIRLAŞTIRILMIŞ MÜEBBETE MAHKUM EDİLDİ

        Mahkeme heyeti, Şimşek'i 'Eşini ve kızını öldürmek' suçundan 2 kez ağırlaştırılmış müebbet hapse mahkum etti. Sanığa iyi hal indirimi yapmayan mahkeme heyeti, 'ruhsatsız silah taşımak' suçundan da 2 yıl hapis cezası verdi.

        CEZAEVİNDE İNTİHAR ETTİ

        İddiaya göre Adana Cezaevi'nde 3 kişinin kaldığı koğuşa konulan Şimşek, önceki gün çok sayıda hap içti. Koğuş arkadaşlarınca baygın bulunan Şimşek, önce Numune Hastanesi'ne götürüldü. Durumunun ağır olması nedeniyle Çukurova Üniversitesi Tıp Fakültesi Balcalı Hastanesi'ne sevk edilen Şimşek kurtarılamayarak öldü.

        Daha önce de biri ilaçla, diğeri bileğini keserek olmak üzere iki kez cezaevinde intihara kalkıştığı belirtilen Şimşek'in, Dr. Ekrem Tok Ruh Sağlığı ve Hastalıkları Hastanesi'nde tedavi gördüğü, ardından ilaç tedavisi başlatılarak cezaevine gönderildiği öğrenildi. Şimşek'in, bu ilaçları içmeyip biriktirdiği ve hepsini içerek intihar ettiği belirtildi. Şimşek'in cenazesi Adli Tıp Kurumu'ndaki otopsinin ardından yakınlarınca teslim alınıp Ceyhan ilçesinin Sağkaya köyünde toprağa verildi.

        ÖZGECAN'IN KATİLİ İNTİHAR ETTİ SANILDI

        Şimşek'in intihar ettiği gün, yattığı Kürkçüler Cezaevinde üniversite öğrencisi Özgecan Aslan'ın katil zanlısı Suphi Altındöken'in de aynı cezaevinde bulunmasından dolayı önce ölen kişinin Altındöken olduğu haberi yayıldı. Ancak daha sonra Altındöken'in intihar etmediği ortaya çıktı.

        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ