Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Gündem Politika Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, polislere paralel yapı masajı verdi

        Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, polis teşkilatının 170'inci yılı dolayısıyla 81 ilden gelen polisleri Cumhurbaşkanlığı Sarayı'ndaki kabulünde bir konuşma yaptı.

        Erdoğan özetle şunları söyledi:

        - Her dönemde farklı bir fitne ateşiyle polisler kendi arasında bölünmeye çalışıldı. Bu teşkilat bölündüğü anda millet, devlet bölünür. Bu teşkilatın önemi bu denli önemlidir. Ülkesine ihanet edecek kadar şuurunu kaybetmiş densizler nedeniyle hiçbir polisin rencide edilmesine razı olamam ama kurunun yayında yaş da yanıyor. Çünkü öyle bir şüphe mekanizması oluşuyor ki bazı kararları almak zorunda kalıyorsunuz.

        'OFİSİMİ DİNLERSE NASIL GÜVENEYİM'

        - Düşünün bir başbakan olarak yanımda her şeyi teslim ettiğim insanlar ofisimi dinler, izlerse ben nasıl onlara güveneyim? Ben dilimi onun yanında rahat konuşuyorum çünkü aynı aracın içindeyiz. Yeri geliyor devlet, yeri geliyor aile meselelerini konuşuyorum. Polis teşkilatı mensubu birileri böyle bir yanlışı işliyorsa bu bir güven noktasında bunalımı meydana getiriyor. Bunların da tasfiyesini hep birlikte yapmak zorundayız.

        - Tüm polis teşkilatına sesleniyorum müsterih olun sizin arkanızda devlet ve millet var.

        'NASIL OLUYOR DA POLİS SEVDALISILAR?'

        - 17-25 Aralık'ta birben bire polis sevdalısı kesildiler. 'Polisleri millete karşı kışkırtabilir miyiz?' bunun derdindeler. Havai fişek onda, demir bilye onda, polis aracını yakıyor bakıyorsunuz onları savunanlar polise hakaret edenler nasıl oluyor da polis sevdalısı oluyor anlamakta zorlanıyorum.

        SAVCI KİRAZ'IN ŞEHİT EDİLMESİ

        - Savcının şehit edilmesi olalyında hemen asıl yüzlerine gösterdiler. Niye birinci saatte operasyon yapılmadı? Acaba görüşme yoluyla Mehmet Selim kardeşimizi kurutarabilir miyiz diye sabırla bu süreç yürütüldü. İçeriden gelen silah sesleri o iki katilin halledilmesinin gereğini ortaya çıkardı. O operasyondaki kardeşlerimizin tamamını kutluyorum.

        'İÇ GÜVENLİK YASASINI BUGÜN İMZALAYACAĞIM'

        - Emniyet teşkilatında da araya karışan çürükler ayıklandı, ayıklanıyor. İç güvenlik yasası çıktı niye rahatsız oluyorlar? Bugün büyük ihtimalle imzalayacağım. Tek dertleri var, polis güvencede olmasın. Polisimiz ile milletimiz arasına nifak sokmak isteyenlerin hevesleri yeni kursağında kalacak.

        - Bu millet kıskanılan bir millettir. Türkiye'yi tarihi bağlarından koparma yönünde çaba gösterdiler. Buna rağmen akan su mecrasını buldu. Darbe girişimlerine sosyal çatışma provokasyonlarına rağmen bu yolda ilerlemeye devam ediyoruz.

        'DAMDAN DÜŞTÜM AKSAMA NEREDE BİLİYORUM'

        - Şimdi yeni bir yol ayrımına geldik. 1960 ve 80'de tahkim edilem sistem artık yama tutmaz hale geldi. Bu motor bu kasaya yetersiz geliyor, çekemiyor. Motoru güçlendirmek veya yenilemek lazım. Ben damdan düştüm biliyorum nerede ne aksama var gayet iyi biliyorum. Her kutlu doğum sancılı olur. Direniş gösterenler olacak bu nehir öyle kuvvetli akiyor ki yeriniz de de kalamazsınız.

        - Bugün de Türkiye'ye diz çöktürmek için her kumpas devam ediyor.Türkiye 2023 vizyonunu kaybederse her bakımdan istikametini yitirir.

        'HEZEYANA VARAN ÇARPITMALAR'

        - Yeni Türkiye'yi inşa ederken geçmişteki bütün kusurlarını geride bırakmak zorundayız. İç güvenlik paketindeki düzenleme sayesinde ülkenin huzuruna kast edenlerle daha etkili mücadele yapma imkanı elde edilecek. Hezeyana varan çarpıtmalarla paketi engellemek isteyenlerin gayesinin seçimden önce Türkiye'nin huzurunu kaçırmak olduğunu gayet iyi biliyoruz. Bu defa da başaramadılar. Çağlayan Adliyesi'ndeki saldırı bu konuda daha çok şey yapılması gerektiğini acı şekilde gösterdi.

        'ASLOLAN AMİRİN TALİMATIDIR İMAMIN DEĞİL'

        - Allah'tan başka kulluk edecek merci yoktur. Devlet dairelerinde üstlerinizin verdiği talimatlar yerine gelir ona ters verilen talimatlar yerine gelmemelidir. Sizlerin kurum içindeki amirlerinizin hukuka uygun olarak verdikleri talimattır aslolan. İkinci bir merciiin talimatı söz konusu olamaz. Kurumların içinde imamlar var. İmamları camide biliyorduk ama kurumlar içinde imamlar olduğunu tespit ettik. Sonra da bu imamların nasıl tası tarağı toplayıp Türkiye'den kaçmaya başladığnı gördük.

        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ