Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Gündem 3. Sayfa 17 yaşındaki damat adayı nişanlısının annesini öldürdü

        Olay, Sarıçam ilçesine bağlı Gültepe Mahallesi 554 Sokak’ta meydana geldi. İddiaya göre, C.K. (17) evlerinin bitişiğinde oturan amcasının kızı Z.K.'ya (16) aşık oldu. Babası tarafından kız istendi ancak Z.K. kuzeni ile evlenmek istemedi. Bunun üzerine C.K.'nin babasının nişanda 30 bin liralık altın takma vaadinde bulunmasıyla anne Güneş K. (36) kızını nişanlamaya karar verdi. Bir süre C.K. ile Z.K. nişanlandı. Aynı mahallede aynı sokakta bitişik evlerde oturan aileler kızın nişanı atmak istemesinden dolayı bozulmaya başladı.

        Bu arada nişanda söz verildiği gibi 30 bin liralık altın takılmadığı için de aileler arasında sorun yaşanmaya başlandı. Bugün akşam saatlerinde ise Z.K. annesine baskı yaparak ayrılmak istediğini söyledi. Bunun üzerine Güneş K. hemen yandaki damat adayının evine giderek nişanda söz verilen altınların verilmesini aksi taktirde kızının ayrılacağını söyledi. Bunun üzerine C.K.'nın annesi ve kız kardeşiyle Güneş K. ve kızı Z.K. arasında kavga çıktı. Kavga büyüyünce damat adayı C.K. olay yerine gelip kavgaya karıştı.

        Kavgayı ayırmaya gelen damat da sinirlenerek kavgaya karışarak evden pompalı tüfek getirerek ateş açmaya başladı. Açılan ateş sonucunda Güneş K. ve annesi Gülseren K. (65) yaralandı. C.K. ise mahallede bir eve kaçtı. Bu arada yaralılar kendi imkanlarıyla yakınları tarafından özel bir tıp merkezine götürüldü, buradan ise Adana Numune Eğitim ve Araştırma Hastanesi'ne sevk edildi. Ancak Güneş K. yolda hayatını kaybetti. Anneanne Gülseren K.’nin ise sağlık durumunun iyi olduğu öğrenildi.

        Güneş K.’nin ölüm haberinin yayılmasıyla birlikte yakınları damat adayının evine taşla saldırdı. Olay yerine hemen yardımcı kuvvetler sevk edildi. Bu arada hastaneye de taşkınlık çıkarma ihtimallerine karşılık çevik kuvvet ekipleri sevk edildi. Polis kısa süre çalışmanın ardından zanlıyı yakaladı. Bu arada Güneş K.’nin cenazesi otopsi için Adli Tıp Kurumu morguna kaldırıldı.

        İHA

        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ