Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Gündem Politika CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu Iğdır mitinginde ezan başlayınca konuşmasına ara verdi

        CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu Iğdır'da düzenlenen CHP mitinginde konuştu. Kılıçdaroğlu'nun hitabından satırbaşları şöyle:

        - Iğdır, nakliyede Türkiye'nin önde gelen illerinden biri ama onların da derdi var.Sözüm çiftçilere... Eskiden burda şeker pancarı ekilirdi. Şeker fabrikalarını özelleştirdiler. Sözüm söz iktidarımızda hiçbir şeker fabrikası özelleştirilmeyecek. Şeker ve pancar kotası da kaldırılacak.

        - Kuvayı milliye geleneğinden geliyoruz birilerine boyun eğmeyiz. Ne demişti rahmetli Ecevit 'Ne ezilen ne ezen hakça bir düzen...' Benim çocuklarımın yatak odalarında boy boy kasalar olmayacak. Benim evim sizin eviniz gibidir. Ben bu ülkenin toprağındanım, Anadolu çocuğuyum...

        'GÜNEY KORE'DEN ÖNCE OTOMOBİL ÜRETTİK AMA...'

        - Biz Güney Kore'den önce otomobil ürettik şimdi bizim bir markamız bile yok onların üç tane var. Mühendis mi eksik, mühendis var... Ne eksik, sizin ekonomi politikalarınız yanlış. Kimi teşvik edeceğinizi bilmezseniz ekonomiyi büyütemezsiniz.

        '8'İNDE BAŞBAKAN YAPIN İKRAMİYEYİ ALACAKSINIZ'

        - 11 milyon emeklimiz var. Bir tek fire istemiyorum. Çünkü emeklinin hakkını benim kadar savunan yoktur. Geliri bin liranın altında olan 8 milyon emekli var. Diyorlar ki emeklinin durumu iyi... Ama benim akrabam var emekli, bakıyorum hiç de iyi değil.8'inde başbakan yapın ilk Ramazan ilk Kurban bayramında birer maaş ikramiye alacaksınız, namus sözü.

        - Asgari ücret 949 lira olmaz. Vergiyi kaldıracağım bin 500 lira olacak. Buna da itiraz ediyorlar. Malye Bakanı işçiye 1.500 lira vermek işçi için zulümdür diyor. Ey Maliye bakanı sen ayda 13-14 bin lira alınca zulüm olmuyor da işçi alınca mı zulüm oluyor.

        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ