Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Gündem Politika CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu Erzurum'da konuştu

        İstasyon Meydanında düzenlenen mitingde hala seslenen CHP Genel Başkanı KemalKılıçdaroğlu, "Erzurum'u öğrenciliğimden beri bilirim. Babam Patnos'ta memurdu. Erzurum o yıllarda doğunun Paris'i olarak değerlendirildi. 13 yıldır iktidarlar Erzurum'a ne yaptılar. Hayvancılığı öldürdüler, tarımı bitirdiler, sanayiyi bitirdiler. Erzurum bir zaman doğunun Paris'iydi şimdi göç veren bir kent. İşsizlik almış başını gidiyor. Yazık değimli Erzurum'a. Buna izin verecek misiniz?" dedi.

        "6 MİLYON 200 BİN İŞSİZİMİZ VAR"

        Kendisinin İstanbul milletvekili olduğunu anımsatan CHP Genel Başkanı KemalKılıçdaroğlu, "Bir gün bir Allah'ın kulu parlamentoda çıkıp ta TBMM'nde kürsüden konuşmadı. 13 yıldır yetki verdiniz. Ne oldu 13 yılda. 6 milyon 200 bin işsizimiz var. 17 milyon yoksulumuz var. Gençler işsiz, KPSS sınavına giriyorlar. Onların çocukları hiçbir sınava girmeden otomatik olarak iş sahibi oluyorlar" dedi.

        "O Nene hatunlar bize nasıl bir ülke bıraktılar. Şimdi bakın işsizlik, yolsuzluk 2 milyon Suriyeli var. Emekli perişan. Emekliye ikramiye vereceğiz diyorum kıyamet koparıyorlar" diyen CHP Genel BaşkanıKılıçdaroğlu, "Gözyaşları var bu ülkenin temelinde. Şimdi işsizlik, yolsuzluk var. 2 milyon Suriyeli var. Diyoruz ki emekli perişan, gerçekten perişan Emekliye Ramazan'da Kurban Bayramı'nda birer ikramiye vereceğiz diyoruz. Kıyameti koparıyorlar. O parayı bulup vereceğim. Sen kaçak sarayına para bulurken emekliye gelirken para yok. Suriyeli kardeşlerimize 5.5 milyar ödedin. Emekliye yok" diye konuştu.

        "BU ÜLKEYE TEMİZ SİYASETİ GETİRECEĞİM"

        Erzurum'un kış mevsiminin uzun geçtiğini dile getirenKılıçdaroğlu, "Erzurum Antalya gibi değil. Antalya'da 2-3 ay gaz yakılırken, Kars'ta Erzurum'da 8 ay doğalgaz yakarlar. Bölgenin şartlarına uygun şekilde doğalgazı vereceğiz.

        Karadayı mağdurları, size söz. Bir milletvekili gönderin göreceksiniz Erzurum'un sesi Ankara'dan Türkiye'ye nasıl yankılanacak göreceksiniz. Söz verdim. Bu ülkeye temiz siyaseti getireceğim. Namuslu siyaseti getireceğim. Bu ülkede yoksulluk olmayacak. İşsizliği bitireceğiz. Kul hakkını yemeyeceğiz, yedirmeyeceğiz.

        "DÜRÜST ADAM ARIYORSUNUZ İŞTE BENİM"

        İşsizliğin ne olduğunu biliyorum. Ben sizden birisiyim. Ben Anadolu'dan birisiyim. 7 çocuklu bir ailenin üniversiteyi bitirmiş tek çocuğuyum. Büyük ablam okuma bilmez. 7 kardeşten üniversiteye giden tek benim. Emekli olduğum gün emekli olduğum gün mal varlığımı ilan ettim. Kul hakkı yemedim yedirmedim. Ülke için çalıştım, sizin için çalıştım. Erzurumlulardan benim alacağım var. Sizden alacağım var. Kul hakkı yemeyen adam benim. Dürüst adam arıyorsunuz işte benim. Namuslu adam arıyorsunuz işte benim. 13 yıllık kredi açtınız ne oldu. Erzurum'un milletvekili sayısı düştü. Üretici memnun mu? O zaman eski alışkanlıklarımı bırakalım. Türkiye'ye namuslu siyaseti getirelim. Türkiye dünyanın ekonomik büyüklük 18. ekonomisi. Niye bu kadar işsizlik var İşsizliğin olduğu yerde huzur olmaz. Bir ülke üretirse işsizlik azalır. Üretirse saygınlığı olur. Üretmekten geçiyor her şey. Alın terinden geçiyor. Üreteceğiz hakça bölüşeceğiz. Herkes nasiplenecek bundan. Onlar kendileri zengin oldular, kendileri köşeyi döndüler. Bende diyorum ki halk zenginleşecek. Vatandaşın cebi para görecek. Bunun mücadelesini veriyorum. Size inanıyorum. Ben bu ülkenin saygıdeğer yurttaşlarına güveniyorum. Hakkı buluncaya, adaleti buluncaya kadar, yoksulluğu tarihin çöp sepetine atıncaya kadar mücadeleye devam edeceğiz. Sizden destek istiyorum. Yetki istiyorum. Türkiye'yi şaha kaldıracağım. Yetki istiyorum. Aç ve açıkta kimse kalmayacak.

        "ERZURUM'UN ADI SAHİPSİZ MEMLEKET"

        Erzurum'un adı sahipsiz memleket. Erzurum'a öyle diyorlar. Bende Erzurumluya diyorum. Erzurum'un sorunlarına sahip çıkacak bir partiye cumhuriyetin partisine nene hatunun partisine gel oy ver kardeşim. Bu güzel ülkeyi cennete çevireceğiz. Yeter ki vatandaşı düşünen siyasi kadroları iş başına getirelim. Ülkeyi soyanlardan bıktık. Artık hep beraber bıktık diyin ki yeni kapıyı aralayalım. 7 Haziran'da sandığa gidiyoruz. Söz. Bende söz veriyorum vatanımız için bayrağımız için, çocuklarımız için 24 saat çalışacağım."

        Mitingin son bölümünde CHP Genel Başkanı KemalKılıçdaroğlu, İl Başkanı Tevhit Yavuz, Erzurum Milletvekili adayları Gonca Aytaş, İsmail İme, Orhan Bozkurt, Dilek Somun, Şaban Oturgan ve Edip Cengiz ile birlikte vatandaşları selamladı.

        CHP Genel BaşkanıKılıçdaroğludaha sonra CHP'li Çat Belediyesi tarafından yaptırılan ek hizmet binasının açılış törenine katılmak üzere miting alanından ayrıldı.

        İHA

        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ