Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Gündem 3. Sayfa İzmir'deki sel görüntüleri kamerada

        O anlar ise amatör kameralar tarafından saniye saniye kaydedildi. Bir vatandaşın ise sel sularına rağmendenizyatağıüzerinde keyif yapması kameralar tarafından böyle kaydedildi.

        İzmir'de dün öğleden sonra başlayan sağanak yağış sele neden oldu. Kentte yarım saat içerisinde dolu ile birlikte yağan yağmur, onlarca ev ve iş yerini sular altında bıraktı. Yağmur, vatandaşlara da zor anlar yaşattı. Bazı vatandaşlar, metrelerce sel sularına kapılmamak için canını zor kurtardı.

        Öte yandan, Gültepe semtinde, onlarca aracın sel sularına kapılma anı saniye saniye amatör kameralarca kaydedildi. Görüntülerde, saniyeler içerisinde gelen sel suları önüne ne kattıysa sürükledi. Öte yandan başka görüntüde ise bir vatandaş, sel sularına kapılan fıstık yeşili otomobilinin içerisinden son anda kurtuldu. Görüntülerde araçlarının gözünün önünde sürüklendiğini gören vatandaşlar ise gördüğü manzara karşısında şaşkına döndü.

        Yağışla birlikte İzmir Otogarının da bir kısmı sular altında kaldı. Çaresiz kalan bir vatandaş ise,denizyatağıyla yüzerek keyif yaptı. Vatandaşlar da o anları kameralarına kaydetti.

        Öte yandan, İzmir'de yarım saatte etkili olan yağış, son 64 yılın da rekorunu kırdı. Konak merkezde metrekareye 37.6, Bornova'da metrekareye 62.4, Çiğli'de 40.4, Bayraklı'da 28.6 kilogram yağış düştü. Dolu yağışının yoğun olduğu bölgelerde suyun ızgaralara girmesinin selin boyutunu artırdığı kaydedildi. Bölgede hasar tespit çalışmaları sürüyor.

        Görüntüler, yağışın kısa sürede ne kadar etkili olduğunu da gözler önüne serdi. İzmir'de dün (çarşamba) saat 15.30 sıralarında başlayan sağanak yağmur kısa sürede doluya dönüştü. Yaklaşık yarım saat süren yağmur ve dolu yağışının etkisi büyük oldu. Kent merkezine fındık büyüklüğünde yağan doluyla, sokaklar, meydanlar, binaların çatı katları beyaza büründü. Bazı sokaklarda dolu ve yağmur suyu birikti.

        İHA

        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ