Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Gündem Mustafa Sarıgül yumruk iddiasını kabul etmedi

        Serdar KULAKSIZ - İSTANBUL

        Hakkındaki yumruk iddiasını kabul etmeyen Sarıgül, gürültü nedeniyle de Mustafa Suver'in kendisine küfür edip etmediğini duymadığını söyledi. Hakimin, ‘uzlaşma' teklifini Sarıgül ve Suver kabul etmedi.

        Duruşmanın sona ermesinin ardından hakimin, "İnşallah sayın başkan kazanırsınız da.... Umutlu musunuz? Şansınız nasıl?" demesi üzerine Sarıgül "Demokrasi, inşallah, kazansak da dokunulmazlık istemiyoruz" yanıtını verdi. "Ciddi misiniz? "sorusu üzerine "Kesinlikle" yanıtını alan hakim, "Seçimde başarılar dilerim" dedi. Sarıgül, teşekkür ederek duruşma salonundan ayrıldı.

        İstanbul 49. Asliye Ceza Mahkemesi'nde dün görülen duruşmaya Mustafa Sarıgül'e hakaret ettiği gerekçesiyle 1 yıl 2 aydan, 2 yıl 4 aya kadar hapis cezası istemiyle yargılanan müşteki sanık Mustafa Suver ile Suver'i basit şekilde yaraladığı iddiasıyla bir yıla kadar hapsi istenilen Sarıgül katıldı.

        İFADE VERDİ

        Duruşma öncesi mahkemeye 2 sayfalık bir yazılı savunma veren Sarıgül, "Burada bulunmaktan son derece üzgünüm. Orada hiç öyle bir olay cereyan etmedi. Sadece içeri girerken o kalabalıkta itişme oldu. Onun dışında bir şey olmadı. Bütün yurttaşlarımın haklarını savunuyorum. Niçin kardeşime böyle bir şey yapayım. Çok kalabalık ve gürültülüydü. Küfür falan duyulacak bir ortam değildi. Şikayetimiz karşılıklı devam ediyor" dedi.

        UZLAŞMADILAR

        Hakimin, "Uzlaşma teklif ediyorum. Karşılıklı olarak şikayetinizden vazgeçer misiniz?" sorusuna Mustafa Suver, "Dayak yedim. Aileme karşı mahcup oldum. Şikayetim devam ediyor" diye yanıt verdi. Sarıgül de şikayetinin devam ettiğini söyledi.

        YUMRUK ATMADI

        Tanık olarak dinlenen Sarıgül'ün asistanı Ali Özdemir ise "Sayın başkan stantları geziyordu. Vatandaşlarla tokalaşıyordu. Mustafa Suver'le de tokalaştı. Mustafa Suver yüksek sesle bağırarak, 'Sizin burada ne işiniz var?', 'Buraya gelmeyin', 'Komünist partide ne işiniz var' şeklinde hakaret içeren sözler söyledi. Başkan da bunun üzerine elini iterek arkasını dönüp uzaklaştı. Sarıgül hiçbir şekilde Mustafa Suver'e vurmadı" dedi.

        ÇOK KALABALIK VE GÜRÜLTÜLÜYDÜ

        Hakimin, Mustafa Suver'in küfürlü söz söyleyip söylemediğini sorması üzerine, Özdemir önce "Duydum" yanıtını verdi. Hakimin "Ne duydunuz?" diye ısrarla sorusu üzerine ise Ali Özdemir, "Şu an için net olarak hatırlamıyorum. Çok kalabalık ve gürültülüydü" diye konuştu.

        NEZAKETİMDEN SÖYLEMİYORUM

        Suver'in avukatı Kadir Altan ise, Ali Özdemir'in olay sırasında Sarıgül'ün arkasında durduğunu hatırlatarak, "Mustafa beyin duymadığı küfürleri tanık nasıl duymuş?" diye sordu. Sarıgül de oturduğu yerden "Duyduğum küfürleri nezaketimden dolayı söylemiyorum" dedi.

        GÖRÜNTÜLER İZLENDİ

        Sarıgül'ün avukatı Mehmet Asım İplikçioğlu'nun, görüntülerin çıplak gözle izlenmesi halinde dahi yumruk atılmadığının tespit edilebileceğini, Mustafa Suver'in görüntülerde olmadığını belirtti. Hakim de CD'nin duruşma salonunda izlenmesine karar verdi.

        MONTAJ OLMASIN

        Bir internet haber sitesine ait olan görüntü duruşma salonun da izlenirken hakim, "Jenerik müziği var. Kim yapmış? Yumruk müziği yapmışlar. Montaj olmasın?" dedi.

        TAM OLARAK SEÇİLMEDİ

        CD'nin birkaç kez izlenmesinin ardından hakim, tutanağa "Mustafa Suver'in yüzünün görünmediği. Mustafa Sarıgül'ün sağ elinin öne doğru inip kalktığı, bir yumruk atma görüntüsünü tam olarak seçilemedi" diye yazdırdı. Suver'in avukatının "El hareketi tokalaşma hareketi, değil. Yumruk atma omuz hizasında olur. Tokalaşma ise bel hizasında. Burada kol omuzdan geliyor. Yumruk atıyor gibi" diyerek itiraz etmesi üzerine ise yeniden görüntüyü izleyen hakim, bu kez tutanağa, "Sağ el omuz hizasından olmak üzere ileri gidip geldiği, kamera görüntüsünü engelleyen bir kişinin yakın mesafedeki baş görüntüsünü nedeniyle olası bir yumruk atma eylemi söz konusu olsa bile bu yumruğun kime sallandığının görüntülerden kesin olarak anlaşılmadığı görüldü, izlendi" diye yazdırdı.

        ŞAHİT ARKADAŞ DA BANA VURDU

        Mustafa Suver, "Şahit arkadaş da bana vurdu. Onlar da bana vurdu. Suçlamaları kabul etmiyorum" dedi. Hakim, Mustafa Sarıgül'ün tanıklarının dinlenmesi için duruşmayı erteledi.

        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ